Emma’s diet blog

Βάψιμο αυγών με φυσικό τρόπο

Ένα από τα έθιμα της μεγάλης εβδομάδας είναι το βάψιμο των αυγών. Κανονικά τα βάφουμε μεγάλη Πέμπτη αλλά σας τα ανεβάζω 2 μέρες νωρίτερα για να σας δείξω πώς μπορείτε να βάψετε τα αυγά σας φέτος εναλλακτικά ή μάλλον φυσικά!
Φέτος βάψαμε αυγά πορτοκαλοκίτρινα με κουρκουμά και πάπρικα!

 

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Βγάζουμε τα αυγά 2 ώρες από το ψυγείο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι βασικό για να μην σπάσουν τα αυγά να μην δέχονται μεγάλες μεταβολές θερμοκρασίας.

Βήμα 2: Σε ένα κατσαρολάκι στρώνουμε μια λευκή πετσέτα κάνοντας πτυχές στον πάτο.

Βήμα 3: Βάζουμε τα αυγά μας μέσα και σκεπάζουμε την επιφάνειά τους με νερό. Βάζουμε μια τζούρα αλάτι και 1 κ.σ. ξυδι ανά 3 κούπες νερό.

Βήμα 4: Φέρνουμε σιγά σιγά σε βρασμό σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και για 40 λεπτά περίπου συνολικά ή 20 από τη στιγμή που αρχίσει να κοχλάζει ελαφρά το νερό.

Βήμα 5: Αφήνουμε τα αυγά μέσα στο νερό και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 6: Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη βαφή μας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όσες κούπες νερό χρειαστήκαμε για να καλύψουμε προηγουμένως τα αυγά. Για κάθε κουπα νερό προσθέτουμε 1 κ.σ. κουρκουμά και 1 κ.γ. πάπρικα.

Βήμα 7: Βάζουμε τα αυγά μέσα και τα φέρνουμε ξανά σε βρασμό για 5 λεπτά.

Βήμα 8: Τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στη βαφή όλο το βράδυ.

Βήμα 9: Μετά από 12 ώρες τα αφαιρούμε και με ένα πανάκι τα λαδώνουμε ελαφρά.

 

Καλό Πάσχα να έχουμε όλοι!