Συνταγές

Καλαμαράκια γεμιστά

Ένα νοστιμο, γρήγορο, υγιεινό και διαφορετικό φαγητό για τη Σαρακοστή και όλο το χρόνο!

 

 

Υλικά:

4 καλαμάρια
1 κολοκύθι
1 κρεμμύδι μικρό
1 πράσο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 κ.σ. μαϊντανός
2 κ.σ. ελιές χωρίς κουκούτσια σε φέτες
3 κ.σ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Καθαρίζουμε αρχικά τα καλαμάρια εσωτερικά και αφαιρούμε το κεφάλι. Τεμαχίζουμε τα πλοκάμια σε τεμάχια του ενός εκατοστού.
Εμένα μου αρέσει να βγάζω το δέρμα στα καλαμάρια για αυτό τα βλέπετε ολόλευκα αλλιώς μπορείτε να τα αφήσετε κανονικά με το δέρμα τους. Αλατίζουμε πολύ ελαφρά το καλαμάρι.

Βήμα 2: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε όλα τα λαχανικά μαζί να μαγειρευτουν για 10 λεπτά (δεν προσθέτουμε ακόμα τις ελιές!).

Βήμα 3:  Στη συνέχεια βάζουμε τα πλοκάμια να μαγειρευτούν κι αυτά για 5 λεπτά. Εδώ πρέπει να φτάσει το μείγμα μας να είναι μαγειρεμένο σχεδόν πλήρως!

Βήμα 4: Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις ελιές και το τυρί και ομογενοποιουμε το μείγμα μας με μια κουτάλα.

Βήμα 5: Γεμίζουμε τα καλαμάρια μας μέχρι πάνω και κλείνουμε το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα. Χαράζουμε στο κέντρο το καλαμάρι.

Βήμα 6: Αν περισσέψει μείγμα το απλώνουμε πάνω από τα καλαμάρια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για ένα τέταρτο (σε αέρα κι αντιστάσεις).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εχει μόνο 180 θερμίδες το κάθε καλαμάρι και είναι πεντανόστιμο!

Να το φτιάξετε γιατί τα θαλασσινά είναι βασικό συστατικό της μεσογειακής κουζίνας μας και πρέπει να μάθουμε να τα μαγειρεύουμε εκτός από τηγανητά!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *