Ένα απολαυστικό, θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χρόνου!
Υλικά:
για 4 μερίδες
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 2 μπούτια κοτόπουλου, βρασμένα με λίγο αλάτι (φυλάμε τον ζωμό)
- 2 φλιτζάνια μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 φλιτζάνι φέτα χαμηλών λιπαρών
- 200 ml κρέμα φυτική από κάσιους
- 200 γρ. κριθαράκι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρισε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια και 2-3 κ.σ. από τον ζωμό κοτόπουλου. Άφησε τα να σιγομαγειρευτούν για λίγα λεπτά.
- Στο μεταξύ, ξεψάχνισε τα μπούτια κοτόπουλου και αφαίρεσε την πέτσα τους.
- Μόλις μαλακώσουν τα μανιτάρια, πρόσθεσε το κοτόπουλο, το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου. Μαγείρεψε για 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε το κριθαράκι και ανακάτεψε για να πάρει χρώμα για περίπου 4 λεπτά.
- Σταδιακά, πρόσθετε τον ζωμό κοτόπουλου ανακατεύοντας τακτικά με την τακτική του ρυζότου (προσθέτω σιγά σιγά υγρασία και ανακατεύω συνεχώς). Όταν το κριθαράκι χρειάζεται περίπου 4 λεπτά ακόμα για να είναι έτοιμο, πρόσθεσε την κρέμα από κάσιους και ανακάτευε να χυλώσει.
- Μόλις το κριθαράκι είναι σχεδόν έτοιμο, πρόσθεσε τη φέτα και μαγείρεψε για άλλα 1-2 λεπτά.
Σερβίρισμα: Γαρνίρισε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή απόλαυση!