Υλικά (για 10-12 κομμάτια):
- 2 ώριμα αχλάδια τριμμένα ή πολτοποιημένα
- 2 αυγά
- 80 ml ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- 120 ml γάλα (ή φυτικό)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. καστανή ερυθρυτόλη ή μέλι
- 200 γρ. αλεύρι ολικής ή βρώμης
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- Μια χούφτα καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά)
- Σταφίδες ή χουρμάδες ψιλοκομμένοι για έξτρα γλύκα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C ή το Airfryer σου.
- Σε ένα μπολ ανακατεύεις αχλάδια, αυγά, λάδι, γάλα, βανίλια με το μίξερ της @lauraashleyuk.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύεις αλεύρι, μπέικιν, κανέλα.
- Ενώνεις τα δύο μείγματα, ανακατεύεις ελαφρά και προσθέτεις ξηρούς καρπούς/ σταφίδες αν θέλεις.
- Μοιράζεθς σε θήκες μάφιν και ψήνεις 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αν τα ψήσεις στο Airfryer θέλει πιο λίγα από 20 λεπτά.










































