Light Γεύματα,  Συνταγές

Μύδια αχνιστά

Αυτό το φαΐ ή που θα το λατρεύεις ή που δε θα θες να το βλέπεις! Εγώ είμαι από κούνια στην πρώτη κατηγορία… τόσο απλό και τόσο νόστιμο! Εχθές περπατώντας στην ψαραγορά της Αίγινας τα είδα, τα λιμπίστηκα και μέσα σε μισή ώρα ήταν στο πιάτο μας!
Θες πολύ απλά υλικά και καλή παρέα!

 

Για 1,5 κιλό μύδια χρειαζόμαστε:
1 μικρό κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ούζο
χυμό από ένα λεμόνι

 

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Καθαρίζουμε τα μύδια: τοποθετούμε όσα είναι κλειστά σε ένα μπολ με νερό και αφαιρούμε το μουστάκι τους τραβώντας το προς τα πάνω. Στη συνέχεια τρίβουμε το κέλυφός τους με ένα σφουγγαράκι κουζίνας ή ένα βουρτσάκι για να απομακρύνουμε τυχόν τρίχες. Τα ξεπλένουμε με καθαρό νερό. Βάζουμε τα καθαρά σε ένα άλλο μπολ.

Βήμα 2: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο.

Βήμα 3: Σβήνουμε με το ούζο και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε μέσα τα μύδια και τα σωτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Βήμα 4: Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και ψήνουμε μέχρι να ανοίξουν όλα (θέλουν περίπου 5-7 λεπτά).

Βήμα 5: Σβήνουμε με το λεμονάκι και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Σερβίρουμε με το ζωμό που έχουν βγάλει τα ίδια τα μύδια.