Υλικά (για ~ 4 μερίδες):
- 2κ.σ. μουστάρδα (ιδανικά απλή ή ντιζόν)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδ
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (ή λευκό ξύδι αν προτιμάς πιο όξινο)
- 1 κ.γ. μέλι ή σιρόπι αγαύης (για ισορροπία)
- 3-4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος light (προαιρετικά για πιο βελούδινη υφή)
- 3 κ.σ. φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
- Αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
- Σε μπολ ανακατεύεις τη μουστάρδα, το μέλι και το λεμόνι.
- Προσθέτεις το ελαιόλαδο σιγά- σιγά, ανακατεύοντας καλά με σύρμα να “δέσει” η σάλτσα.
- Αν θες πιο κρεμώδη υφή, ρίξε το γιαούρτι (ή την κρέμα γάλακτος) και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Στο τέλος, ρίξε τον ψιλοκομένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
TIP! Μπορείς να την κρατήσεις στο ψυγείο σε βαζάκι για 2-3 ημέρες. Ταιριάζει υπέροχα με σολομό, πατάτες βραστές ή ακόμα και σε σαλάτα με πράσινα λαχανικά.










































