Συνταγές

Χειμωνιάτικη σαλάτα με μπρόκολο και γιαούρτι!

Μια ελαφριά, χειμωνιάτικη σαλάτα γεμάτη φρεσκάδα και χρώμα με μια υπέροχη sauce από γιαούρτι. Τρώγεται και ως κυρίως πιάτο τις περιόδους που προσέχουμε τις θερμίδες μας.

 

ΥΛΙΚΑ:

– 1 μπρόκολο χωρισμένο σε μπουκετάκια
– 2 καρότα τριμμένα
– 1 σέλερι ψιλοκομμένο
– ½ πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
– ½ πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
– 1 κουταλιά σούπας σταφίδες ξανθές
– 1 κουταλιά σούπας ηλιόσπορο
– 1 κουταλιά σούπας ελιές μαύρες
– 1 πρέζα αλάτι

 


ΓIA TH SAUCE:

– 2 κουταλιές σούπας στραγγιστό γιαούρτι 2%
– 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
– 1 μοσχολέμονο (τον χυμό του)
– 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
– ½ κουταλιά γλυκού μπούκοβο 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Πλένουμε καλά το μπρόκολο και κόβουμε τα μπουκέτα του από το κοτσάνι.
  2. Tα βάζουμε σε σουρωτήρι μέσα σε κατσαρόλα πάνω από νερό που βράζει για να γίνουν στον ατμό.
  3. Kαθαρίζουμε τα καρότα και τα περνάμε από τον χοντρό τρίφτη. Kόβουμε τις πιπεριές σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε το σέλερι.
  4. Aφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές κι ανακατεύουμε τις σταφίδες με τους ηλιόσπορους σε μπολ.
  5. Aναμειγνύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, προσθέτουμε το μοσχολέμονο, το ελαιόλαδο και το μπούκοβο, και χτυπάμε μέχρι να δέσει η sauce.
  6. Bάζουμε σε μπολ τα μπουκέτα μπρόκολου και ρίχνουμε από πάνω τα τριμμένα καρότα, τις πιπεριές, το σέλερι και τις ελιές. Aνακατεύουμε απαλά, πασπαλίζουμε με τις σταφίδες και τον ηλιόσπορο.
  7. Περιχύνουμε με τη sauce, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Καλή Όρεξη !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *