Συνταγές

Σπανακόρυζο με ανθότυρο κι αυγά

Αν αγαπας το σπανάκι αυτό το φαγητό θα το λατρέψεις!

 

 

Υλικά:
600 γρ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο και πλυμένο
100 γρ. ρύζι Καρολίνα, ξεπλυμένο σε σουρωτήρι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθος
αλάτι, πιπέρι
4 αυγά
250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
6 κ.σ. λάδι

 

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Κόβουμε φετάκια τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.

Βήμα 2: Στην κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι κι όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 3: Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι για να αχνιστεί το σπανάκι και να «πέσει».

Βήμα 4: Ανοίγουμε και το ανακατεύουμε για λίγο, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, για να φύγουν τα πολλά υγρά.

Βήμα 5: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200° C. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψάκι, προσθέτουμε 1-1-5 φλιτζάνια βραστό νερό, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το φαγητό στον φούρνο.

Βήμα 6: Μετά από λίγο ανακατεύουμε ξανά για να μην κολλήσει το ρύζι. Συνολικά χρειάζεται 20 λεπτά ψήσιμο περίπου.

Βήμα 7: Οταν έχει σχεδόν πήξει το σπανακόρυζο κάνουμε με το κουταλάκι 4 συμμετρικά πηγαδάκια και σπάμε στο καθένα ένα αυγό. Αλατοπιπερώνουμε τα αυγά και τα περιχύνουμε με λίγο από το μισό λάδι που έχουμε κρατήσει. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο αλλά αυτή τη φορά στο γκριλ.

Βήμα 8: Οταν τα αυγά αρχίζουν να κάνουν κρούστα, καλύπτουμε κάθε αυγό με το ανθότυρο, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το ξαναβάζουμε στο γκριλ για λίγο, μέχρι να κάνει κρούστα.

Καλή επιτυχία!