Αδυνάτισμα,  Υγεια – Ευεξία

Τι να προσέξω στο τραπέζι της Τσικνοπέμτης ;

Η Τσικνοπέμπτη είναι μια από τις πιο αγαπημένες γιορτές στην Ελλάδα, αφού είναι γνωστό, ότι όλοι οι Έλληνες λατρεύουμε το ψητό κρέας στα κάρβουνα.

Αλλά μαζί με την απόλαυση της γεύσης αυτής, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την υγεία μας. Η αυξημένη κατανάλωση κρεατικών και λοιπών «αμαρτωλών» συνοδευτικών την Τσικνοπέμπτη είναι μοιραίο να μας φορτώσουν με περίσσιες θερμίδες και κορεσμένα (κακά) λιπαρά.Μικρές συμβουλές για να αποφύγετε υπερφαγικά επεισόδια:

  1. Φάτε αργά: Τρώγοντας αργά και κάνοντας παύσεις για συζήτηση, αφενός απολαμβάνουμε περισσότερο την παρέα στο τραπέζι και αφετέρου δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας να χορτάσει, διευκολύνοντας και την πέψη.
  2. Κάντε σχεδιασμό γευμάτων: Μη μείνετε νηστικοί όλη μέρα, για να καταναλώσετε ποσότητα φαγητού το βράδυ και κυρίως κακών θερμίδων. Φάτε νωρίτερα ένα ελαφρύ γεύμα (π.χ. σαλάτα)
  3. Το ιδανικό – Ψητό σαλάτα: Αρκεστείτε στο να καταναλώσετε το κρεατικό σας με φυλλώδη λαχανικά, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Μία από τις πιο σημαντικές ιδιότητες των φυτικών ινών είναι ότι αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού, με αποτέλεσμα να μπορούμε να έχουμε καλύτερο έλεγχο του σωματικού μας βάρους. Επιπλέον, τα λαχανικά δεν περιέχουν λιπαρά και έχουν λίγες θερμίδες.
  4. Αποφύγετε τις «κακές» θερμίδες: Όχι στους πολλούς τηγανητούς μεζέδες, τα ψωμιά και τις διάφορες λιπαρές σως. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνουμε λιπαρά και περιττές θερμίδες που εύκολα μπορούν να μετατρέψουν το γεύμα μας σε θερμιδική βόμβα.
  5. Με μέτρο το αλκοόλ: Το αλκοόλ μας προσφέρει μόνο κενές θερμίδες και τίποτα περαιτέρω. Καλό είναι στο ενδιάμεσο να κάνουμε και κάποια διαλείμματα για να πιούμε νερό ή κάποιο αναψυκτικό light. Δίνουμε έτσι την ευκαιρία στον εαυτό μας να ξεδιψάσει και να ενυδατωθεί.

Καλό σας Τσίκνισμα !

 

Αφήστε μια απάντηση