Υπηρεσίες

Οι Υπηρεσίες μας

 

  • Διατροφογενετική
  • Παροχή συμβουλών διατροφής
  • Σύμβουλος ευεξίας
  • Ανάλυση μάζας σώματος και λιπομέτρηση
  • Ανάλυση και συμβουλές βελτίωσης αιματολογικών βιοχημικών παραμέτρων
  • Eξέταση με κβαντική μαγνητική συσκευή των ζωτικών οργάνων και παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης του οργανισμού
  • Σύμβουλος νέων και εφήβων για διατροφική εκπαίδευση
  • Διοργανώτρια εκπαιδευτικών σεμιναρίων και ομιλιών με θέματα υγείας και διατροφής
  • Παρακολούθηση ευπαθών ομάδων πληθυσμού για βελτιστοποίηση του τρόπου ζωής τους

 


PRESSO – Πρεσσοθεραπεία

Τo PRESSO αποτελεί ιδανική θεραπεία λεμφικής αποσυμφόρησης και αντιοιδηματικής δράσης.

Oι μικροπιέσεις (με αέρα) που δημιουργεί βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, στην αύξηση των καύσεων και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Η αίσθηση που δημιουργεί μετα το πέρας της θεραπείας είναι μοναδική, αφού νιώθουμε ξεκούραση και σωματική ευεξία.

Οι πιέσεις γίνονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος προκειμένου να ενεργοποιήσει την κυκλοφορία της λέμφου. Η λέμφος «ξεμπλοκάρει» και οι τοξίνες αποβάλλονται πιο εύκολα.

 

Η αίσθηση; Πιο ξεκούραστο και χαλαρό σώμα.

Πρόκειται για μια συσκευή που έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον και με μεγάλη επιτυχία, δεδομένου ότι μεταδίδει μια άμεση αίσθηση άνεσης, είναι εύκολο να εφαρμοστεί και να φέρει καλά αποτελέσματα. Λειτουργεί με βάση τη φυσική ενέργεια που επιδρά επί της φλεβικής και λεμφικής κυκλοφορίας, καθιστώντας την πιο αποτελεσματική και βελτιώνοντας έτσι προβλήματα που απαντώνται συχνότερα: κυτταρίτιδα, κατακράτηση υγρών, κ.λπ. Συνδιάζεται επίσης τέλεια με άλλα καλλυντικά ή ιατρικές θεραπείες που χρησιμοποιούνται για την πρόληψη ή την ελαχιστοποίηση ατελειών.

Κατά τη θεραπεία presso, αποδεσμεύεται η κυκλοφορία του αίματος αποστραγγίζονται τα διάμεσα υγρά καθώς και το εξωκυττάριο περιβάλλον από τα απόβλητα με αποτέλεσμα τα κύτταρα να παραμένουν καθαρά.. Η πίεση δεν ασκείται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την περιοχή που καλύπτεται από τα τμήματα της συσκευής, αλλά σύμφωνα με την κεντρομόλο ακολουθία του φλεβικού αίματος και της λέμφου.Η ακολουθία της πίεσης ευνοεί την ροή των διάμεσων υγρών στα λεμφαγγεία και το κυκλοφορικό συστημα, ενεργοποιώντας τη φυσική διαδρομή. Το presso χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία των κάτω άκρων, την περιοχή δηλαδή του σώματος που είναι η πλέον ευάλωτη στα κυκλοφορικά προβλήματα.

Η αίσθηση που δημιουργεί μετα το πέρας της θεραπείας είναι μοναδική, αφού νιώθουμε ξεκούραση και σωματική ευεξία!

 


 

Βιωματικά εργαστήρια

 

1) Πεινάς ? Ας το συζητήσουμε I .

Μέσα από την βιωματική συμμετοχή οι συμμετέχοντες στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου θα πάρουν μία καλύτερη γεύση για το ρόλο και τη συναισθηματική βαρύτητα του φαγητού στη ζωή τους. Θα ενημερωθούν για την ορμονική συσχέτιση φαγητού και πείνας ενώ παράλληλα θα ανακαλύψουν ποιο είναι το σενάριο τους σε σχέση με το φαγητό και πως μπορούν να το τροποποιήσουν.

2) Πεινάς ? Ας το συζητήσουμε IΙ.

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν λίγο περισσότερο με ασφάλεια στη σχέση του με το φαγητό και πως μπορεί να σαμποτάρουν τον εαυτό τους σε μια διαδικασία διατροφής ή δίαιτας. Επιπλέον θα δοθούν συμβουλές διατροφής και τρόποι διαχείρισης της πείνας.

3) Άγχος ,συναισθηματική διαχείριση και διατροφή.

Μέσα από την βιωματική συμμετοχή και το παιχνίδι οι συμμετέχοντες θα μάθουν τι είναι το άγχος, πώς επιδρά στη ζωή μας και ποιές διατροφικές μας συνήθειες βοηθούν ή επιβαρύνουν την διαχείριση του άγχους.

 


 

Ενημερωτικές Ομιλίες – Σεμινάρια

1) Φροντίστε σώμα και ψυχή μέλλουσες μανούλες.
Οι ενδιαφερόμενες μανούλες θα ενημερωθούν για την συναισθητική διάσταση του θηλασμού , την διατροφική κάλυψη του βρέφους μέσω του μητρικού γάλακτος, για το τι είναι ακριβώς η επιλόχεια κατάθλιψη και θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές για την επαναφορά του σώματος μας με μυστικά σωστής διατροφής.

2) Παιδί και διατροφή : Μικρά μυστικά και συμβουλές.
Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για τις διατροφικές διαταραχές της παιδικής ηλικίας και για το πως μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους να χτίσει μια υγιεινή διατροφική συμπεριφορά.

3) Διατροφικές Διαταραχές vs Σωστή Διατροφή.
Η ενημέρωση περιλαμβάνει το τι είναι οι διατροφικές διαταραχές ,ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια και πως μπορούμε να λειτουργήσουμε βοηθητικά τόσο συναισθηματικά όσο και διατροφολογικά.

4) Καρκίνος ,πρόληψη και συναισθηματική διαχείριση.
Η ενημέρωση αφορά το τι είναι καρκίνος , ποιο είναι το συναισθηματικό αντίκτυπο του καρκίνου στο άτομο και στην οικογένεια και πως μπορούμε να διαχειριστούμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

5) Αυτοάνοσα νοσήματα, συναισθηματική και πρακτική διαχείριση.
Θα αναφερθούμε στο τι είναι τα αυτοάνοσα νοσήματα, ποια είναι η βιολογική και η ψυχολογική βάση τους και πως μπορούμε να τα προλάβουμε και να τα αντιμετωπίσουμε.

6) Πανελλήνιες και Διατροφή.
Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για τις συναισθηματικές επιπτώσεις των πανελληνίων τόσο στο άτομο όσο και στην οικογένεια και τι μπορούμε να κάνουμε για να διαχειριστούμε όσο περισσότερο εποικοδομητικά και βοηθητικά γίνεται αυτή την περίοδο παράλληλα θα δοθεί ένα γενικό πλάνο διατροφικής ενίσχυσης των υποψήφιων μαθητών.

7) Διαταραχές του ύπνου και αντιμετώπιση.
Η ενημέρωση αφορά το τι ακριβώς είναι οι διαταραχές του ύπνου ,ποιο είναι το βιολογικό και ψυχολογικό υπόβαθρό τους, τροφές που επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου, και τι μπορούμε να κάνουμε για να τις αντιμετωπίσουμε.

8) Περί Σεξουαλικότητας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για τις σεξουαλικές διαταραχές, πως επηρεάζουν τη σχέση και πως μπορούμε να τις διαχειριστούμε. Θα δοθούν μικρά μυστικά για τη λίμπιντο.

9) Κατάθλιψη και διατροφή.
Η ενημέρωση θα αφορά το τι είναι ακριβώς η κατάθλιψη, ποια είναι τα συμπτώματα και οι επιπτώσεις της και πως μπορούμε να την διαχειριστούμε συναισθηματικά και μέσω της σωστής διατροφής.

10) Αναβολικά, εθισμός και επιπτώσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για το τι είναι ο εθισμός και τις επιπτώσεις των αναβολικών σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο και θα δοθούν συμβουλές αναπλήρωσης των απαραίτητων στοιχείων μέσω σωστής διατροφής.

11) Αθλητική διατροφή και ψυχολογία.
Θα συζητηθούν οι ιδιαίτερες ανάγκες που έχει το σώμα ενός αθλητή πριν και μετά την άσκηση και πως πρέπει να καλύπτουν οι νέοι αθλούμενοι τις ενεργειακές ανάγκες τους. Η συναισθηματική ενημέρωση θα αφορά τις ευεργετικές επιπτώσεις του αθλητισμού αλλά και τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει.

 


 

Ομάδες

Ομάδα στήριξης απώλειας βάρους. Στόχος της ομάδας είναι μέσα από τη βιωματική συμμετοχή, το παιχνίδι και σε ένα κλίμα απόλυτης ασφάλειας να εξερευνήσουν την προσωπική τους σχέση με το φαγητό, να αποκτήσουν μεγαλύτερη επίγνωση της συναισθηματικής αξίας του φαγητού, να ενισχυθεί θετικά η εικόνα του σώματος και η αυτοεκτίμηση και φυσικά να βελτιωθεί η διατροφική τους συμπεριφορά έτσι ώστε να επιτύχουν το στόχο τους.

 


 

Παιδικά Εργαστήρια

1) Εκπαιδευτικό πρόγραμμα διατροφής.

Μέσα από το παιχνίδι οι μικροί μας φίλοι θα εξερευνήσουν το διατροφικό τους πρόγραμμα θα μάθουν νέες πληροφορίες για την υγιεινή διατροφή και πως αυτή συνδέεται με την σωματική και ψυχολογική υγεία.

2) Μαθαίνοντας τις κατηγορίες τροφίμων και δοκιμάζοντας νέες τροφές.

Στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι μέσα από το παιχνίδι και με διασκεδαστικό τρόπο οι μικροί μας φίλοι να μάθουν τις κατηγορίες τροφίμων και να έρθουν σε επαφή με νέες τροφές.

3) Τροφή και σώμα .

Μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση οι μικροί μας φίλοι θα συνδέσουν το σώμα με την τροφή , θα μάθουν για την πορεία της τροφής μέσα στο σώμα μας , τις ευεργετικές ιδιότητες της τροφής για το σώμα και πώς να έχουν μια θετική εικόνα για το σώμα τους.

 

It’s OK to love food. Just love food that loves you back.