Τοστ με αβοκάντο ντομάτα και τυρί
- 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
- ¼ αβοκάντο, πολτοποιημένο
- 3 φέτες ντομάτα
- Πράσινη σαλάτα της επιλογής σας
- Τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση :
Απλώνουμε το αβοκάντο στην μια φέτα από ψωμί ολικής. Στη συνέχεια, στρώνουμε από πάνω τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα (μια στρώση). Φρυγανίζουμε και τις 2 φέτες ψωμιού ξεχωριστά στον φούρνο (προσοχή μην έχουμε υψηλή θερμοκρασία και μας καούν! ) και αφαιρούμε μόλις αρχίσει να λιώνει η παρμεζάνα. Προσθέτουμε πάνω απ’ την παρμεζάνα την πράσινη σαλάτα της επιλογής μας (σπανάκι, ρόκα, μαρούλι, ψητές πιπεριές) και κλείνουμε το τοστ μας με την δεύτερη φέτα απ’ το ψωμάκι μας. Προσθέτουμε εάν θέλουμε λίγες σταγόνες βαλσάμικου ή μηλόξυδου από πάνω και το κόβουμε στην μέση.
Τορτίγια με κοτόπουλο
- 1 τορτίγια ολικής άλεσης
- 1 στήθος κοτόπουλου
- Πράσινη σαλάτα της επιλογής σας
- Φρέσκο κρεμμυδάκι
- Αλάτι-πιπέρι
- Μουστάρδα
- Κάρυ
- Λεμόνι
- Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
Εκτέλεση :
Αρχικά ψήνουμε το κοτόπουλο στο φούρνο με ελάχιστο λαδάκι κ νερό (ή αν το θέλουμε πιο στεγνό , στην σχάρα) και το κόβουμε σε λωρίδες.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το κάρυ, το χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύετε. Παίρνετε την τορτίγια και προσθέτετε στο κέντρο της το κοτόπουλο , από πάνω την σαλάτα της αρεσκείας σας και τέλος περιχύνετε με την σως γιαουρτιού. Τυλίγετε την τορτίγια και έχετε ένα έτοιμο, γρήγορο και πάνω απ’ όλα νόστιμο μεσημεριανό γεύμα!
Ρύζι άγριο με γιαούρτι και μυρωδικά
- 1/2 φλιτζάνι, μαγειρεμένο άγριο ρύζι
- 500 γρ. μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/4 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 κ.γ θυμάρι φρέσκο
- 2 κ.σ Ελαιόλαδο
- γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση :
Βράζουμε το άγριο ρύζι μας σε ένα κατσαρολάκι. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις το κρεμμύδι μαλακώσει και γίνει διάφανο προσθέτουμε τα μανιτάρια και τελευταίο το σκόρδο ψιλοκομμένο (για να μην μας καεί). Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα τα μανιτάρια (περίπου 4- 5 λεπτά). Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μυρωδικά , αλάτι και πιπέρι. Τέλος , βγάζουμε τα μανιτάρια απ’ το τηγάνι και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά. Έτοιμο! Εάν μας παίρνει θερμιδικά, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι για γεύση.