Υλικά:
- 4 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα
- 1 φλ. καστανή ερυθρυτόλη (ή καστανή/ λευκή ζάχαρη)
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο (ή σε σκόνη)
- Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ πολτοποιείς τα καρότα. Εγώ χρησιμποιώ της RUSSELL HOBBS από @damkalidis.
- Προσθέτεις στο μούλτι την ερυθρυτόλη (ή τη ζάχαρη), το ελαιόλαδο, τα αυγά και τα μπαχαρικά και χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Με σπάτουλα (μαρίζ) ενσωματώνεις το γάλα.
- Ρίχνεις σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να μην φαίνεται.
- Μεταφέρεις το μείγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-175 ° C για περίπου 50-55 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι/ ξυλάκι.
- Αφήνεις να κρυώσει πριν το κόψεις.
TIPS!
- Μπορείς να προσθέσεις καρύδια, φουντούκια ή σταφίδες στο μείγμα πριν το ψήσιμο.
- Ταιριάζει πολύ ωραία με ένα απλό γλάσο κρέμα τυριού ή γιαουρτιού.








































