Το καλοκαίρι έχει μπεί για τα καλά και τι καλύτερο απο το να αξιοποιήσεις τα καλοκαιρινά για να φτιάξεις νόστιμες και υγιεινές συνταγές;
Εμείς επιλέξαμε το βερίκοκο για αυτήν την συνταγή και δημιουργήσαμε μια υπέροχη ψητή granola με μαρμελάδα βερίκοκου!
Εμείς επιλέξαμε το βερίκοκο για αυτήν την συνταγή και δημιουργήσαμε μια υπέροχη ψητή granola με μαρμελάδα βερίκοκου!
Παρακάτω σου έχω αναλυτικά την συνταγή για 4 μικρά ταψάκια μιας χρήσης ή ένα μεσαίο πυρεξ ταψί (12-14 μερίδες)
Για τη γέμιση:
- 1 κιλό βερίκοκα & ροδάκινα
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 6 κ.γ. Μέλι
- 1/2 κ.γλ κανέλα
Για τη ζύμη:
- 1,5 κούπα βρώμη
- 1/2 κούπα ξηρούς καρπούς ανάμεικτους
- 1 κούπα αλεύρι καρύδας
- 1/2 κούπα λάδι καρύδας
- 4 κ.σ ταχίνι ή άλλο βούτυρο καρπών όπως φυστικοβούτυρο
- 3 κ.σ μέλι
- 3 κ.σ σταγόνες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
- 1 κ.γλ μπέικιν
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα φρούτα μας και τα κόβουμε κυβάκια μικρά και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα κατσαρολάκι να βράσουν με το νεράκι κ τη κανέλα.
- Αφού μαλακώσουν προσθέτουμε το μέλι αναδευουμε για λίγο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Περνάμε στο μουλτι τη βρώμη, ύστερα τους καρπούς και τη σοκολάτα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά της ζύμης με το χέρι να ομογενοποιηθούν. Η ζύμη είναι τριφτή.
- Βάζω τη μισή ποσότητα στη βάση του ταψιού και πατάω με ένα ποτήρι να γίνει σταθερή σαν τάρτα.
- Αδειάζω τα φρούτα μου και με το χέρι αφηνω σαν να πασπαλίζω την υπόλοιπη ζύμη στην πάνω επιφάνεια.
- Ψήνω στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο 35-40 λεπτά.
Αν δεν θέλω να κάνω τη γέμιση φρούτων μπορώ να βάλω μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη. Το χειμώνα μπορείς να τη δοκιμάσεις με μήλο και είναι εξαιρετική!
Συνοδεύω με γιαούρτι ή γάλα!
Καλή απόλαυση!