Το απόλυτο οικογενειακό φαγητο στην πιο ελαφριά εκδοχή του!
Υλικά:
800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς άπαχος
1 φλ. βρώμη αλεσμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι στο μούλτι
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.γ. δυόσμος
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.γ. κύμινο
1 αυγό
Αλατοπίπερο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Αλέθουμε τη βρώμη με το κρεμμύδι στο μούλτι.
Βήμα 2: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και σκεπάζουμε το μείγμα αφού ομοιογενοποιηθεί με μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
Βήμα 3: Φτιάχνουμε τις πατάτες deluxe και ψήνουμε 30 λεπτά.
Βήμα 4: Βγάζουμε το ταψάκι και βάζουμε μαζί με τις πατάτες τα κεφτεδάκια μας και τα ψήνουμε για αλλά 20-30 λεπτά όλα μαζί.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού που και αυτή έχει ανεβεί σε παλιότερό μας άρθρο!