Υλικά για τα κεφτεδάκια:
700 γρ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 τριμμένη ντομάτα
5 κ.σ. Βρώμη αλεσμένη
4 κ.σ. Ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 τριμμένο κρεμμύδι
1 κ.σ. Ξύδι
1 αυγό
1 κ.γλ σκόρδο σκόνη
1 κ.γλ κύμινο
Αλατοπίπερο
Υλικά για τη σάλτσα:
4 μελιτζάνες καπνιστές ξεφλουδισμένες
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες
3 φλ χυμό φρέσκιας ντομάτας
Σκόρδο σκόνη
Αλατοπίπερο
Μαϊντανό
Εκτέλεση:
1.Πλάθω τα κεφτεδάκια μου τα βάζω σε ένα ταψί
2.Βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά στο ταψί μου
3.Ψήνω αρχικά σκεπασμένο στους 180 για 20 λεπτά και μετά ψήνω αλλά 30 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο.
4.10 λεπτά πριν κατεβάσω γυρίζω τα κεφτεδάκια μου να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά και ανακατεύω και τη σάλτσα μου.