Για 4 άτομα
Για το κοτόπουλο/ ψαρονέφρι
-4 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, τα μπούτια λειτουργούν επίσης καλά ή ένα ψαρονέφρι μεσαίο
-αλάτι και πιπέρι
-1/2 κγ σκόρδο σκόνη
– 1 κ.σ λάδι
Για τη σάλτσα κρέμας μανιταριών
2 κ.σ. Λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο ή 1 κγ σκόνη
1φλ μανιτάρια κομμένα σε φέτες)
1φλ ζωμό κοτόπουλου
1φλ κρέμα τυρί χαμηλών λιπαρών
1 κγ μουστάρδα dijon
½ κγ αλάτι
¼κγ μαύρο πιπέρι, ή μια πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
Αλατοπιπερώνετε κ βαζετε κ το σκόρδο στο κοτόπουλο.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι (που μπαίνει κ φούρνο) βάζετε το λάδι Κ αφού ζεσταθεί προσθέστε το κοτόπουλο και ροδίστε το από κάθε πλευρά για 1-2 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο καστανό χρώμα. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι, ξεκινήστε την προετοιμασία της σάλτσας προσθέτοντας το λαδι, ανακατέψτε το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρετε 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια και να αρωματιστεί το σκόρδο.
Ανακατέψτε το ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα τυρί , τη μουστάρδα dijon, το αλάτι και το πιπέρι. Φέρτε σε βρασμό, μαγειρέψτε για δύο λεπτά σε δυνατο βρασμό. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Αδειάστε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο για να ψηθεί για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μειωθεί η σάλτσα.
Αλλιώς αν θέλετε να τελειώσετε το φαγητό στο τηγάνι βάλτε λίγο ζωμό επιπλέον κ σκεπάστε με καπάκι να βράσει το κοτόπουλο για 20 λεπτά μέσα στη σάλτσα.