Αυτή η σαλάτα έχει γίνει πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια. Φαντάζομαι ο λόγος είναι ότι μοιάζει με λαχανικομακαρονάδα! Ήρθε η ώρα λοιπόν να μοιραστούμε μαζί σας τη δική μας συνταγή!
Υλικά για 2 μερίδες:
4 κολοκυθάκια
2 καροτάκια
1/2 φλ. ντοματίνια
1/2 αβοκάντο
2 κ.σ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. λευκό βαλσάμικο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. κολοκυθόσπορο
1 κ.σ. σταφίδες ξανθιές
1/2 κ.γ. κουρκουμά ή καρυ ή κύμινο
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Φτιάχνουμε τα σπαγγέτι μας από τα λαχανικά με το ειδικό εργαλείο που λέγεται julienne peeler. Σταματάμε όταν φτάνουμε στο κέντρο του λαχανικού, γιατί στο κολοκύθι έχει σπόρια κι επιπλέον πολλά υγρά που δε θέλουμε στο πιάτο μας, ενώ στο καρότο είναι αρκετά πιο σκληρό!
Βήμα 2: Στη συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ το αβοκάντο με το τυρί, τη μουστάρδα, το μέλι, το βαλσάμικο, τα μπαχαρικά και φτιάχνουμε τη σάλτσα μας.
Βήμα 3: Αναδεύουμε τα σπαγγέτι μας με τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά (σταφίδες, ντοματίνια, κολοκυθόσπορο) και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Και…. σερβίρουμε!
Όσοι αγαπάνε τα πικάντικα προσθέτουν και λίγο μπουκοβο!