Υλικά:
170γρ. καρότα καθαρισμένα
80γρ. ελαιόλαδο
60γρ. νερό
¼-½ κ.γ αλάτι (περίπου 1-2γρ)
2 κ.γ. ξύδι
1 κ.γ baking powder (15γρ)
240γρ. αλέυρι ολικής άλεσης (ή αλεύρι της επιλογής σας)
2κ.σ. ηλιόσπορους (ή σπόρους της αρεσκείας σας)
Οδηγίες:
Κόβουμε τα καρότα σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με ελαιόλαδο, νερό, αλάτι και ξύδι.
Χτυπάμε τα καρότα και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το baking powder, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1’ λεπτό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 25-30’ λεπτά.
Αφού περάσει η ώρα, χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 20 μπαλάκια (των 28-30γρ) και πλάθουμε κριτσίνια μήκους περίπου 18-20εκ.
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε 2 ταψιά και τοποθετούμε τα κριτσίνια μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190-200°C στον αέρα.
Βάζουμε τα δυο ταψιά στον φούρνο, αφήνοντας μια σχετική απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε για 35-40’ λεπτά.
Αφού ψηθούν τα κριτσίνια τα αφήνουμε στο φούρνο με κλειστή πόρτα μέχρι να κρυώσει ο φούρνος