Υλικά (για 1 μερίδα – 10 min):
- 40 γρ. νιφάδες βρώμης
- 200 ml γαλα χαμηλών λιπαρών (ή άλλο φυτικό γάλα)
- 1 κ.γ. σπόροι chia
- 1 μικρή μπανάνα (1/2 για το μαγείρεμα, 1/2 για topping)
- 1/2 κ.γ. φυστικοβούτυρο με κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. πραλίνα φυστικιού Αιγίνης χωρίς ζάχαρη
- 1 κ.γ. κολοκυθόσποροι
- Κανέλα (προαιρετικά)
- Λίγο νερό αν χρειαστεί
Εκτέλεση:
- Σε κατσαρολάκι βάλε τη βρώμη, το γάλα βρώμη, τους σπόρους chia και τη μισή μπανάνα κομμένη σε φετάκια.
- Ζέστανε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 5-7 λεπτά, μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμώδες.
- Αν το θεσ πιο αραιό. πρόσθεσε λίγο νερό ή εξτρα γάλα.
- Ρίξε μέσα την κανέλα και ανακάτεψε.
- Σέρβιρε ε μπολ και πρόσθεσε από πάνω:
- την υπόλοιπη μπανάνα σε φέτες
- το φυστικοβούτυρο κακάο
- την πραλίνα φυστικιού Αιγίνης
- τους κολοκυθόσπορους








































