Υλικά (για περίπου 8 cookies):
- 4-5 κ.σ. φυστικοβούτυρο (απλό, χωρίς ζάχαρη)
- 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο Αιγίνης
- 5 κ.σ. αγαύη (ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλεις)
- 1,5 φλ. περίπου αλέυρι αμυγδάλου (προσάρμοσε ώστε η ζύμη να πλάθεται εύκολα)
- 2-3 κ.σ Drops σοκολάτας χωρίς ζάχαρη από @prozis
- Προαιρετικά: πραλίνα φυστικιού Αιγίνης χωρίς ζάχαρη για γέμιση
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα δύο φυστικοβούτυρα με την αγαύη μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Πρόσθεσε σταδιακά το αλεύρι αμυγδάλου και τα τσιπς σοκολάτας. Ανακάτεψε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, πλάσιμη ζύμη.
- Πλάσε μπαλάκια (μέγεθος καρυδιού).
- Τοποθέτησέ τα στο καλάθι του Airfryer πάνω σε λαδόκολλα.
- Ψήσε στους 160° C για περίπου 6-8 λεπτά.
- Γύρισε τα προσεκτικά και ψήσε 1-2 λεπτά ακόμη, ίσα να πάρουν λίγο χρώμα και από κάτω.
- Αν θέλεις σε μερικά cookies κάνε ένα βαθούλωμα στη μέση και πρόσθεσε λίγη πραλίνα φυστικιού Αιγίνης.
- Άφησετα να κρυώσουν τελείως (ιδανικά πάνω σε σχάρα).

Όταν βγουν, είναι πολύ μαλακά – σταθεροποιούνται μόλις κρυώσουν ή μπουν λίγη ώρα στο ψυγείο.
TIPS!
- Αν τα θέλεις πιο “μπισκοτένια”, άφησέ τα λίγο παραπάνω στο Airfryer (πρόσεξε όμως μην ξεραθούν).
- Μπορείς να φυλάξεις στο ψυγείο έως 5 ημέρες – κρατούν τη μαλακή υφή τους.
- Αν προσθέσεις λίγο κανέλα ή βανίλια, δίνει ωραίο άρωμα χωρίς να καλύπτει τη γεύση του φυστικιού.









































