Σας έχουμε πλέον ανεβάσει αρκετές ιδέες για brunch σπιτικό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και γεύση αλλά το συγκεκριμένο είναι τόσο ιδιαίτερο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτά που τρώτε έξω!
4 φέτες ψωμί ολικής με κουρκουμά και σπόρους τσία (το βρίσκω στα βιολογικά) ή σπιτικό ψωμί ολικής
4 αυγά βραστά μελάτα
1 φλ. ντοματίνια
1/2 αβοκάντο
30 γρ. τυρί γραβιέρα ή παρμεζάνα
2 κ.σ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
Ξύδι βαλσάμικο με τρούφα
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Χτυπάμε στο μούλτι τα ντοματίνια, το αβοκάντο και το τυρί κρέμα.
Βήμα 2: Ζεσταίνουμε το ψωμί σε φρυγανιέρα.
Βήμα 3: Απλώνουμε το μείγμα στο ψωμάκι και ψεκάζουμε με βαλσάμικο με τρούφα.
Βήμα 4: Τρίβουμε τη γραβιέρα ή παρμεζάνα. Εμείς βάλαμε γραβιέρα κατσικίσια χαμηλών λιπαρών.
Βήμα 5: Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι, βάζουμε τα αυγά μας από πάνω και σερβίρουμε!
Αν αγαπάτε τη ρόκα σερβίρετε με φύλλα ρόκας!
Δοκιμάστε και τις υπόλοιπες συνταγές μας για πλούσιο πρωινό ή brunch: