Αυτοάνοσα-Κακοήθειες

H δημιουργία του κέντρου το 2014 ξεκίνησε σαν ιδέα όταν στο δεύτερο έτος του μεταπτυχιακού στην κλινική βιοχημεία και μοριακή διαγνωστική η κα Φωτεινού ασχολήθηκε με την έρευνα στους καρκινικούς δείκτες κεφαλής και τραχήλου. Η εκπόνηση της πτυχιακής της σε ερευνητικό επίπεδο που οδήγησε και σε δημοσίευση (Biol Chem)οδήγησε σε μελέτη συσχέτισης της διατροφής και ανοσολογικής κατάστασης ασθενούς. Έτσι το 2013 αποφοίτησε απ’το University of California San Francisco Medical School στο πτυχίο δια βίου επιμόρφωσης με βαθμό άριστα ‘’Nutrition for Health promotion & Disease Prevention’’.Tο κέντρο λειτούργησε αρχικά με βασικό γνώμονα την διερεύνηση της ανοσολογικής και βιοχημικής κατάστασης των ασθενών με κακοήθειες, αυτοάνοσα και διατροφική καθοδήγηση εξατομικευμένη για την εκάστοτε περίπτωση ανοσολογικής διαταραχής.

Η διατροφή και ο καρκίνος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Τόσο στη πρόληψη, όσο και κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, αλλά και στη μετέπειτα διατήρηση της καλής υγείας κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης οι τροφές, τα συμπληρώματα & οι σωστές εξετάσεις μπορούν να είναι ουσιαστικής σημασίας.

Σήμερα θέλω να σου πω πως κάθε στάδιο της νόσου & κάθε τύπος καρκίνου απαιτεί άλλη προσέγγιση & άλλη παρέμβαση. Αυτό σημαίνει πως απαιτείται υψηλή εξειδίκευση στη γνώση.

Η προληπτική προσέγγιση ειδικά αν έχουμε οικογενειακό ιστορικό είναι μια μακρόχρονη ή μάλλον ισόβια αλλαγή στο τρόπο ζωής.

Ενώ στη διάρκεια της χημειοθεραπείας η διατροφική παρέμβαση μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας για την καλύτερη ποιότητα ζωής του ασθενούς. Η ναυτία, ο εμετός, η δυσκοιλιότητα, η ανορεξία και η κακουχία μπορούν να δεχτούν ανακούφιση μέσω της κατάλληλης διατροφής.

Εμπιστευτείτε την ομάδα μας για να σας συνοδεύσουμε στην διαδρομή της πρόληψης & της χημειοθεραπείας & της ακτινοβολίας όσο και στη συντήρηση καλής λειτουργίας μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Τα αυτοάνοσα είναι η μάστιγα της νέας εποχής που ζούμε. Το άγχος, το lifestyle,χρόνιες φλεγμονές ,ελλείψεις βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων, μεταβολικές διαταραχές που δεν ανιχνεύονται εύκολα ,όπως η ινσουλινοαντίσταση ,είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που οδηγούν σε χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα και αυτοάνοσα. Τα αυτοάνοσα είναι νοσήματα με σημαντικό μεταβολικό υπόβαθρο ,που απαιτούν βαθιά βιοχημική γνώση για την ορθή αντιμετώπιση .Ύστερα από διεξοδική μελέτη του ιστορικού σας ,σε συνεργασία με τον θεράποντα ανοσολόγο-ρευματολόγο μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής ,στην διόρθωση των ελλείψεων και στη διατροφή για να βελτιωθεί το επίπεδο υγείας των ασθενών με εμφανή βελτίωση στους πόνους και τα συμπτώματα .Ελλείψεις σε βιταμίνες και μικροθρεπτικά είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο σε ασθενείς με αυτοάνοσα που συμβάλλουν μάλιστα στην επιδείνωση της πορείας της νόσου. Στο bio Clinical Center γίνεται διεξοδικός έλεγχος των ιχνοστοιχείων σας, των μεταβολικών διεργασιών, καθώς και των βιοχημικών σας εξετάσεων για να κάνουμε ολιστική παρέμβαση. Γίνεται αναλυτική ανάκληση 24ωρου και γίνονται οι απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής ,τροποποιώντας τους παράγοντες που έχουν επιβαρυντική επίδραση στο ατομικό ιστορικό σας. Εκτός από διατροφική παρέμβαση μπορούν να πραγματοποιηθούν συνεδρίες coaching για την ενίσχυση της θετικής ψυχολογίας και την διαχείριση της νόσου.