Η Εμμανουέλα Φωτεινού είναι Βιολόγος και αποφοίτησε από το τμήμα Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές συνεχίστηκαν στο Βιολογικό Αθήνας όπου απέκτησε με Άριστα τον τίτλο της Kλινικής Βιοχημικού με εξειδίκευση στη Μοριακή Διαγνωστική. Η κατεύθυνση που εξειδικεύτηκε είναι αυτός της κλινικής βιοχημείας και της έρευνα στον καρκίνο. Παράλληλα ασχολήθηκε με την προληπτική Ιατρική βασισμένη στη διατροφή παίρνοντας πιστοποίηση από το University of California San Francisco. Η πρακτική εφαρμογή της ολιστικής προσέγγισης σε θέματα υγείας βασισμένα στη διατροφή συμπληρώθηκε με ιδιωτικό διετές πτυχίο για τη λήψη του τίτλου του Σύμβουλου Διατροφής. Ως βιολόγος έχει πιστοποιηθεί με παρακολούθηση σεμιναρίων Διατροφογενετικής για παροχή συμβουλών υγείας βασισμένη στο DNA. Από το 2020 κατέχει τον τίτλο του Health coaching του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Επιπρόσθετα έχει πιστοποίηση συμβουλευτικής διατροφής και Lifestyle εγκύου από το Ludwig Maximilian University of Munich. Η ενασχόληση της με την διατροφική εκπαίδευση των ανηλίκων την ώθησε στην πιστοποίηση Child Nutrition and cooking από το Stanford University. Τέλος καθώς η στάση της σαν επαγγελματίας υγείας είναι κοντά στον άνθρωπο ολοκλήρωσε μια επιπλέον πιστοποίηση του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με τίτλο Θέματα Φιλοσοφίας: Ηθική Σκέψη και Πράξη.

 

Είναι ιδιοκτήτρια από το 2014 του Πρότυπου Κέντρου Ευεξίας στο κέντρο της Αθήνας και παρέχει συμβουλές βελτίωσης της υγείας και της εικόνας μας βασισμένες σε αλλαγές της διατροφής μας που οδηγούν σε ορθότερη βιοχημεία του σώματος μας. Με γνώμονα το Healthy coaching και με ταυτόχρονη υποστήριξη από κλινικό διατροφολόγο οι πελάτες του κέντρου λαμβάνουν οδηγίες διατροφής για πολλαπλές παθήσεις. Στο χώρο της παρέχονται συμβουλές για θέματα που αφορούν την εγκυμοσύνη , την οστεοπόρωση , τον πονοκέφαλο , τη μυϊκή ενδυνάμωση , το λεμφοίδημα, την αντιγήρανση, την ενεργοποίηση του μεταβολισμού στη κλιμακτήριο , την τόνωση του ανοσοποιητικού, την απώλεια βάρους , την ενυδάτωση , την λεμφική αποσυμφόρηση , την ευεξία και την πνευματική τόνωση, την αποτοξίνωση και όχι μόνο. Στο χώρο πραγματοποιούνται εξετάσεις διατροφογενετικής όπου γίνεται συμβουλευτική διατροφής και υγείας με βάση το DNA και συντάσσονται προγράμματα διατροφής βάσει του γονιδιακού προφίλ του ασθενούς.

 

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων ως ομιλήτρια και έχει δημοσιεύσει σε διεθνή περιοδικά. Ασχολείται με την αρθρογράφηση σε ηλεκτρονικά περιοδικά με θέματα που αφορούν τη διατροφή και την υγεία. Έχει εργαστεί επιπλέον ως Healthy coach σε αθλητικούς ομίλους καθώς και σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης για την σωστή καθοδήγηση των νέων. Διοργανώνει πληθώρα βιωματικών εργαστηρίων για τη διαχείριση του φαγητού και έχει ένα ευρύ πλαίσιο συνεργατών για τη συμπληρωματική αντιμετώπιση ειδικών θεμάτων που αποτελείται από πολλές ειδικότητες όπως διατροφολόγου, ομοιοπαθητικού,  φυσικοθεραπευτή, ψυχολόγου, νοσηλευτή, αισθητικού, γυμναστών κ.α.

 

Συνεργάτες

Αφροδίτη Αλεξοπούλου
Διατροφολόγος Κλινική Διαιτολόγος

 

Διαμαντή Ξένια

 

Δέσποινα Μπρέκου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

 

Ευθύμιος Φωτεινός

Ευθύμιος Φωτεινός

 

Αγγελική Μαρία Ζαβιτσάνου
Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Θεοδώρα Τρέκλα

Θεοδώρα Τρέκλα
Ιατρός Ακτινολόγος – Ακτινοδιαγνώστης

 

Βαλεντίνη Κωνσταντινιδου

Βαλεντίνη Κωνσταντινιδου
Λέκτορας και Ερευνήτρια Διατροφογενετικής

 

Γεώργιος Τσιριγγάκης
Φυσικοθεραπευτής

 

Χαράλαμπος Φωτεινός
Παθολόγος