Βιογραφικό

Εμμανουέλα Φωτεινού

Βιολόγος MSc Κλινική Βιοχημικός

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Health & Wellness coach για Διατροφικές Διαταραχές

Η Κα. Φωτεινού Εμμανουέλα είναι Βιολόγος και αποφοίτησε από το τμήμα Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στην ανθρωπολογία και την επιγενετική. Οι μεταπτυχιακές σπουδές της συνεχίστηκαν στο Βιολογικό Αθήνας όπου απέκτησε με Άριστα τον τίτλο της Kλινικής Βιοχημικού, με εξειδίκευση στη Μοριακή Διαγνωστική. Η κατεύθυνση που εξειδικεύτηκε είναι αυτή της ερευνητικής βιοχημείας στη διάγνωση του καρκίνου. Η πρακτική εφαρμογή της ολιστικής προσέγγισης σε θέματα υγείας βασισμένα στη διατροφή συμπληρώθηκε με τετραετές πτυχίο Διατροφής και Κλινικής Εφαρμοσμένης Διαιτολογίας από το Πανεπιστήμιο της Αγγλίας Coventry (Applied Dietetics). Η πτυχιακή της εργασία και η εξειδίκευση της είναι στις διατροφικές διαταραχές και την παθοφυσιολογία τους. 

Παράλληλα, ασχολήθηκε με την προληπτική Ιατρική βασισμένη στη διατροφή παίρνοντας το 2013 πτυχίο με τίτλο «Nutrition for Health Promotion and Disease Prevention» από την Ιατρική σχολή του San Francisco. Ως βιολόγος – διατροφολόγος έχει πιστοποιηθεί για υπηρεσίες ανάλυσης DNA και Διατροφογενετικής για παροχή συμβουλών υγείας βασισμένες στο γονιδίωμα. 

Ύστερα από διετή εκπαίδευση πήρε το τίτλο “Σύμβουλος Διατροφής” και από το 2020 κατέχει τον τίτλο του Health και Wellness coaching του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση σε θέματα διατροφής, αντιγήρανσης, υπηρεσιών σωματικής ευεξίας και άσκησης.

Επιπρόσθετα έχει πιστοποίηση με τίτλο  «

“Διατροφή και Lifestyle εγκύου” από το Ludwig Maximilian University of Munich. Η συνεχής ενασχόληση της με την διατροφική εκπαίδευση των ανηλίκων την ώθησε στην πιστοποίηση “Child Nutrition and Cooking”από το Stanford University καθώς και σε επιπρόσθετη πιστοποίηση “Introducing solids with BLW method” για την εισαγωγή στερεών τροφών σε βρέφη.

Τέλος καθώς η στάση της σαν επαγγελματίας υγείας είναι κοντά στον άνθρωπο ολοκλήρωσε μια επιπλέον πιστοποίηση του ΕΚΠΑ με τίτλο Θέματα Φιλοσοφίας: Ηθική Σκέψη και Πράξη.

Η Κα. Φωτεινού είναι ιδιοκτήτρια από το 2014 του Πρότυπου Κέντρου Ευεξίας παρέχοντας εξειδικευμένες κλινικές υπηρεσίες βελτίωσης της υγείας. Με γνώμονα το Health coaching και με ταυτόχρονη συμμετοχή από μια ομάδα διατροφολόγων οι πελάτες του κέντρου λαμβάνουν στήριξη μέσω διατροφής για πολλαπλές παθήσεις. Από το 2023 στεγάζει το σύνολο των υπηρεσιών της στο Bio Clinical Center, ένα νέο πρότυπο & σύγχρονο κέντρο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας,με καταρτισμένο προσωπικό & εξοπλισμό παρέχοντας υπηρεσίες ολιστικής υγείας. 

Από το 2007 συμμετέχει σε συνέδρια ως ομιλήτρια, δημοσιεύει σε διεθνή περιοδικά και έχει παρουσία σε ΜΜΕ, εστιάζοντας σε θέματα διατροφής και υγείας.