1) Φροντίστε σώμα και ψυχή μέλλουσες μανούλες. Οι ενδιαφερόμενες μανούλες θα ενημερωθούν για την συναισθητική διάσταση του θηλασμού , την διατροφική κάλυψη του βρέφους μέσω του μητρικού γάλακτος, για το τι είναι ακριβώς η επιλόχεια κατάθλιψη και θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές για την επαναφορά του σώματος μας με μυστικά σωστής διατροφής.
2) Παιδί και διατροφή : Μικρά μυστικά και συμβουλές. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για τις διατροφικές διαταραχές της παιδικής ηλικίας και για το πως μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους να χτίσει μια υγιεινή διατροφική συμπεριφορά.
3) Διατροφικές Διαταραχές vs Σωστή Διατροφή. Η ενημέρωση περιλαμβάνει το τι είναι οι διατροφικές διαταραχές ,ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια και πως μπορούμε να λειτουργήσουμε βοηθητικά τόσο συναισθηματικά όσο και διατροφολογικά.
4) Καρκίνος ,πρόληψη και συναισθηματική διαχείριση. Η ενημέρωση αφορά το τι είναι καρκίνος , ποιο είναι το συναισθηματικό αντίκτυπο του καρκίνου στο άτομο και στην οικογένεια και πως μπορούμε να διαχειριστούμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.
5) Αυτοάνοσα νοσήματα , συναισθηματική και πρακτική διαχείριση .Θα αναφερθούμε στο τι είναι τα αυτοάνοσα νοσήματα , ποια είναι η βιολογική και η ψυχολογική βάση τους και πως μπορούμε να τα προλάβουμε και να τα αντιμετωπίσουμε.
6) Πανελλήνιες και Διατροφή. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για τις συναισθηματικές επιπτώσεις των πανελληνίων τόσο στο άτομο όσο και στην οικογένεια και τι μπορούμε να κάνουμε για να διαχειριστούμε όσο περισσότερο εποικοδομητικά και βοηθητικά γίνεται αυτή την περίοδο παράλληλα θα δοθεί ένα γενικό πλάνο διατροφικής ενίσχυσης των υποψήφιων μαθητών.
7) Διαταραχές του ύπνου και αντιμετώπιση . Η ενημέρωση αφορά το τι ακριβώς είναι οι διαταραχές του ύπνου ,ποιο είναι το βιολογικό και ψυχολογικό υπόβαθρό τους, τροφές που επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου, και τι μπορούμε να κάνουμε για να τις αντιμετωπίσουμε.
8) Περί Σεξουαλικότητας . Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για τις σεξουαλικές διαταραχές , πως επηρεάζουν τη σχέση και πως μπορούμε να τις διαχειριστούμε. Θα δοθούν μικρά μυστικά για τη λίμπιντο.
9) Κατάθλιψη και διατροφή. Η ενημέρωση θα αφορά το τι είναι ακριβώς η κατάθλιψη , ποια είναι τα συμπτώματα και οι επιπτώσεις της και πως μπορούμε να την διαχειριστούμε συναισθηματικά και μέσω της σωστής διατροφής.
10)Αναβολικά , εθισμός και επιπτώσεις. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για το τι είναι ο εθισμός και τις επιπτώσεις των αναβολικών σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο και θα δοθούν συμβουλές αναπλήρωσης των απαραίτητων στοιχείων μέσω σωστής διατροφής.
11) Αθλητική διατροφή και ψυχολογία. Θα συζητηθούν οι ιδιαίτερες ανάγκες που έχει το σώμα ενός αθλητή πριν και μετά την άσκηση και πως πρέπει να καλύπτουν οι νέοι αθλούμενοι τις ενεργειακές ανάγκες τους. Η συναισθηματική ενημέρωση θα αφορά τις ευεργετικές επιπτώσεις του αθλητισμού αλλά και τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει.