Παιδικά

Kids Cooking School

Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε παιδιά που θέλουν να έχουν μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική δημιουργική απασχόληση. Το εργαστήριο συντονίζεται απ΄την κα Φωτεινού Βιολόγο Κλινική Βιοχημικό σε συνεργασία με την την Διαιτολόγο-Διατροφολόγο του κέντρου Ξένια Διαμαντή ,πιστοποιημένες απ’ το Πανεπιστήμιο του Stanford,με πτυχίο δια βίου μάθησης ‘’Child nutrition’ & Cooking’’

Σε μια ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα για εκπαιδευτική μαγειρική ,τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με βασικούς κανόνες υγιεινής διατροφής, θα μάθουν πως δουλεύει ο μεταβολισμός και η πέψη, συνδυασμούς τροφών ,δίαιτα του πιάτου, τις διατροφικές ομάδες και τη μεσογειακή διατροφή. Το εργαστήριο έχει πάντα ένα εκπαιδευτικό θέμα συζήτησης, και μια συνταγή που θα εκτελούν τα ίδια τα παιδιά. Το αισθητηριακό κομμάτι της μαγειρικής αναπτύσσει στα μικρότερα παιδιά δεξιότητες λεπτής κινητικότητας,φαντασίας,γευσιγνωσίας και κοινωνικότητας. Βελτιώνει τη σχέση του παιδιού με το φαγητό, ειδικά σε παιδιά με επιλεκτική σίτιση. Τα μεγαλύτερα παιδιά αποκτούν δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης,αυτοπεποίθησης,δημιουργηκότητας και ενθάρρυνσης. Είναι μια δημιουργική μύηση στη διατροφική γνώση, στην γαστρονομία, στη κουλτούρα Μεσογειακής διατροφής μέσα από ομαδικότητα και φαντασία που θα οδηγήσει σε μία νέα γενιά ενηλίκων με γνώση για την υγεία και μαγειρικές πρακτικές.

Το παρόν εργαστήριο πραγματοποιείται στο Bio Clinical Center αλλά  κατόπιν συνεννόησης το πραγματοποιούμε και σε σχολεία.

 

Girly Wellness -Spa Party

Στο κέντρο μας μπορείτε να οργανώσετε ένα spa party ,που θα μείνει αξέχαστο στις μικρές δεσποινίδες που θα συμμετέχουν. Το spa party απευθύνεται σε ηλικίες 5-12 ετών ,όπου θα ζήσουν μοναδικές στιγμές.

Το spa wellness party περιλαμβάνει:

Προετοιμασία χώρου και ηχητική κάλυψη

Προετοιμασία των κοριτσιών με ατομική ρόμπα μίας χρήσης, ατομικές πετσέτες και ατομικά σκουφάκια για τα μαλλιά.

Τα κορίτσια φτιάχνουν μόνες τους με φυσικά υλικά, μάσκες προσώπου.

Τοποθέτηση της μάσκας με την βοήθεια της συντονίστριας.

Περιποίηση με μάσκα ματιών και αγγουράκια.

Περιποίηση με ειδική υποαλλεργική κρέμα και ολιγόλεπτο μασάζ προσώπου για το κάθε κορίτσι ξεχωριστά.

Αφού ολοκληρωθεί το spa ,τα κορίτσια ετοιμάζουν με τη βοήθεια διαιτολόγου υγιεινά σνακ,smoothies,non alcoholic kids cocktails σε χαρούμενη μουσική υπόκρουση.

Κόβουμε τούρτα(που προσκομίζετε εσείς)και κλείνουμε το πάρτυ μας με δωράκι στην εορτάζουσα με θέμα το spa και κατόπιν συνεννόησης μπορούμε να οργανώσουμε και δώρα για όλες τις συμμετέχουσες.

Ο χώρος μας μπορεί να φιλοξενήσει έως 10 κορίτσια.

 

Εργαστήριο για παιδιά με ΔΕΠΥ & Αυτισμό

Στο Bio Clinical Center υπάρχει ένα μοναδικό εργαστήριο για γονείς και παιδιά που έχουν διαγνωστεί με ΔΕΠΥ ή αυτισμό.

Το εργαστήριο συντονίζουν η Εμμανουέλα Φωτεινού, Βιολόγος Κλινική Βιοχημικός και η Αγγελική Μαρία Ζαβιτσάνου, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής ,εξειδικευμένη διατροφικά σε θέματα διάσπασης προσοχής και αυτισμού.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολυάριθμες μελέτες που αποδεικνύουν το σπουδαίο ρόλο της διατροφής, τόσο στην νευρολογική όσο και στη συμπεριφορική εξέλιξη των παιδιών. Το εργαστήριο χωρίζεται σε δύο συναντήσεις ,η πρώτη αφορά το εκπαιδευτικό πλαίσιο επεξήγησης της νόσου και της διατροφικής παρέμβασης. Οι γονείς θα λάβουν χρήσιμα εργαλεία καθοδήγησης ,ενώ στο δεύτερο μέρος θα γίνει ανάλυση του διαιτολογικού πλάνου, επεξήγηση διατροφικής ρουτίνας ,συνταγές και πλάνο μηνιαίας σίτισης.

Έπειτα απ’ τα εργαστήρια οι γονείς μπορούν να συνεχίσουν αν επιθυμούν, ατομικές συνεδρίες τόσο στο διαιτολογικό όσο και στο παιδαγωγικό επίπεδο.

Αγγελική Μαρία Ζαβιτσάνου

Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ειδική Παιδαγωγός Med

Είμαι η Αγγελική Ζαβιτσάνου, εκπαιδευτικός όπου αποφοίτησα από το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το πτυχίο μου σε συνδυασμό με την εξειδίκευση μου στον τομέα της Ειδικής Αγωγής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου αποτέλεσε την αφορμή για την ενασχόληση μου με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Οι μεταπτυχιακές μου γνώσεις συνεχίστηκαν στην Ειδική Αγωγή με τίτλο «Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης» του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης σε συνδυασμό με το Ινστιτούτο Πληροφορικής «Δημόκριτος» και έτσι διερευνήθηκαν οι γνώσεις μου και μου δόθηκε η θεωρητική εμβάθυνση σε θέματα που σχετίζονται με την Ειδική Αγωγή και με την Παιδαγωγική της ένταξης Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών (Ε. Μ. Δ.), αυτισμού και Διαταραχή Ελλειμματικής προσοχής – Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ – Υ). Η εργασιακή μου εμπειρία σε πρότυπα εκπαιδευτικά κέντρα καθώς και η πολυετής επαφή μου με τα παιδιά εξέλιξε τις ικανότητες μου, όπως η δημιουργικότητα και η υπευθυνότητα. Πιο συγκεκριμένα η εργασιακή εμπειρία μου ως ειδική παιδαγωγός στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια και στα δημόσια σχολεία ως παράλληλη στήριξη μου έδωσε την ευκαιρία να εφαρμόσω τους τρεις άξονες της ειδικής αγωγής (παρατήρηση, αξιολόγηση, παρέμβαση). Η παρατήρηση των μαθητών, η ανίχνευση των μαθησιακών δυσκολιών μέσω ερωτηματολογίων και ο σχεδιασμός καθώς και η υλοποίηση εξατομικευμένου προγράμματος παρέμβασης ήταν μία αξιόλογη εμπειρία, εφόσον εφάρμοσα τις γνώσεις μου, οι οποίες είχαν αποδοχή από τους συναδέλφους μου και ευχάριστη ανταπόκριση από τους μαθητές. Επίσης, είμαι επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθώ με την αρθρογράφηση σε επιστημονικά περιοδικά, γεγονός που με βοήθησε να εντρυφήσω σε θέματα σχετικά με τα παιδιά και σε ενναλακτικές μορφές παρέμβασης – πέραν της εκπαιδευτικής – όπως εκείνη της διατροφής με σκοπό τη βελτίωση των νοητικών, μαθησιακών και άλλων λειτουργιών. Τέλος, έχω ασχοληθεί με τον εθελοντισμό σε γνωστό μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους και είμαι κάτοχος του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών «Braille».