Προληπτικής Υγείας

Η ιδέα του Πρότυπου Κέντρου Ευεξίας γεννήθηκε το 2014,όταν κ Κα Φωτεινού μετά την εκπόνηση του μεταπτυχιακού της προγράμματος στη Κλινική Βιοχημεία και την Μοριακή Διαγνωστική πραγματοποίησε την πιστοποίηση δια βίου μάθησης στο University of California San Francisco ,’’Nutrition for Health Promotion & Disease Prevention’’ .Όλη η φιλοσοφία προληπτικής ιατρικής του πρώτου κέντρου μας συνεχίζεται και σήμερα στο Bio Clinical Center όπου στο επίκεντρο βρίσκεται ο άνθρωπος.

Ξεκινώντας με το βιοχημικό προφίλ των ανθρώπων που μας επισκέπτονται γίνεται πάντα ενδελεχής έλεγχος για να βρεθεί όπου είναι δυνατό η αιτία όποιας παθολογικής κατάστασης του οργανισμού, όπως ελλείψεις βιταμινών ,μετάλλων,ιχνοστοιχείων,ορμονών και θρεπτικών συστατικών. Ακολουθούν αναλυτικές μετρήσεις ανάλυσης σώματος ώστε να βρεθούν επίπεδα μυϊκότητας,πιθανή έλλειψη ενυδάτωσης,επάρκεια ή ανεπάρκεια πρωτεϊνών και μεταλλικών στοιχείων. Αξιολογούμε τα επίπεδα φυσικής και μεταβολικής κατάστασης και αναλύουμε τα χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής και παράλληλα γίνεται αποτίμηση των διατροφικών συμπεριφορών. Εξετάζουμε σε βάθος και το οικογενειακό ιστορικό και έτσι ολοκληρώνεται η αξιολόγηση του επιπέδου υγείας και ξεκινάμε να δρομολογούμε τα σημεία παρέμβασης για την πρόληψη υγείας. Διορθώνουμε όλα τα διατροφοεξαρτώμενα μεταβολικά και βιοχημικά μονοπάτια.

Έτσι η επιδιόρθωση παραγόντων κινδύνου, οδηγεί σε πολύ καλύτερη πρόγνωση και επιμηκύνουμε τον χρόνο επιβίωσης. Η αντιγηραντική ,αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη στάση διατροφής είναι το βασικό εργαλείο που σας μαθαίνουμε στο Bio Clinical Center.