Συνεργάτες-Ομάδα

Αφροδίτη Αλεξοπούλου

Διατροφολόγος Κλινική Διαιτολόγος

Είμαι η Αφροδίτη Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτος του ΧαροκοπείουΠανεπιστημίου. Είμαι η επιστημονικά υπεύθυνη του διαιτολογικού τμήματος του Bio Clinical Center της Κας Εμμανουέλας Φωτεινού. Μαζί θα κάνουμε το διαιτολογικό ιστορικό σας και θα πραγματοποιήσουμε σωματομετρικές αναλύσεις. Σε συνεργασία με την κα Φωτεινού συντάσσω τα διαιτολόγια σας και μαζί πραγματοποιούμε τα ραντεβού που είναι εξ αποστάσεως. Είμαι στη διάθεση σας για την επίλυση των διατροφικών αποριών και συμβουλευτική καθοδήγηση. Με έμφαση στη δύναμη της επικοινωνίας δημιουργούμε μαζί την υποστηρικτική σας ομάδα για να επιτύχουμε παρέα το τελικό σας στόχο. Αναλαμβάνουμε διατροφική υποστήριξη σε όλα τα στάδια της ζωής του ανθρώπου όπως την εφηβεία, κύηση, γαλουχία και εμμηνόπαυση.

Ξένια Διαμαντή

Είμαι η Ξένια Διαμαντή, διαιτολόγος-διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας ,του τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος Κρήτης. Είμαι πιστοποιημένη με πτυχίο δια βίου μάθησης από το Πανεπιστήμιο του Standford,στο Child Cooking & Nutrition. Είμαι υπεύθυνη του Bio Clinical Center και του τηλεφωνικού κέντρου , και σε μένα μπορείτε να απευθύνεστε για όποια υπηρεσία έχετε ανάγκη από το κέντρο μας. Μαζί με την Κα Φωτεινού , συντονίζω τα παιδικά εργαστήρια Kids Cooking School. Έχοντας πολυετή εμπειρία στο χώρο της ομορφιάς ,διαχειρίζομαι τον χώρο ευεξίας .Είμαι στη διάθεσή σας να βρούμε τα πακέτα διατροφής και ευεξίας που ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Ευθύμιος Φωτεινός

Ο Ευθύμιος Φωτεινός έχει σπουδάσει Συνθετική Συμβουλευτική, Συνθετική Ατομική και Ομαδική Ψυχοθεραπεία στο Athens Synthesis Center και Μασάζ στο Natural Health Science στην Αθήνα καθώς και Βελονισμό και Κινέζικη Ιατρική για 3 έτη στην Αγγλία, στο College of Integrated Chinese Medicine (Kingston University).

Είναι κάτοχος των:

Acupuncture BSc Hons LicAc (Kingston University)
European Certificate for Psychotherapy (ECP)
Diploma in Integrative Counselling (COSCA)
Diploma in Deep Tissue Massage
Diploma in Ayurvedic Massage

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στις διατροφικές διαταραχές, την τεχνητή γονιμοποίηση και την γονιμότητα, τις εξαρτήσεις και τους εθισμούς, το πένθος, τα μυοσκελετικά προβλήματα, την Συναλλακτική Ανάλυση, την Gestalt και άλλα.
Έχει εργαστεί στην Ελλάδα και την Αγγλία με εκατοντάδες κόσμο, ενώ έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ψυχικής Υποστήριξης και Πολιτισμού, «Συνύπαρξη».
Πλέον ζει και εργάζεται στην Αθήνα χρησιμοποιώντας όλες τις γνώσεις του, με σκοπό την παροχή της καλύτερης δυνατής βοήθειας κάθε ατόμου.

Θεοδώρα Τρέκλα

Ιατρός Ακτινολόγος – Ακτινοδιαγνώστης

Η Θεοδώρα Τρέκλα είναι Ιατρός Ακτινολόγος – Ακτινοδιαγνώστης. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ρώμης “Tor Vergata”, με θέμα Πτυχιακής εργασίας “Ψηφιακή Μαστογραφία – διάγνωση βλαβών του Μαστού “, με επιβλέποντα καθηγητή τον Giovanni Simonetti. Έχει μεταπτυχιακό του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στην Επεμβατική Ακτινολογία, στην ομάδα του αείμνηστου καθηγητή Δημήτρη Κελέκη.

 

Με μεγάλη αγάπη για την Ακτινολογία και τη Διάγνωση και με εξειδίκευση στους Υπερήχους σώματος και στα Τρίπλεξ Αγγείων, έχοντας πια εικοσαετή σχεδόν εμπειρία στο αντικείμενο, διατηρεί το προσωπικό της Ιδιωτικό Ιατρείο στο Κολωνάκι, σε συστέγαση – συνεργασία με άλλους ιδιώτες ιατρούς πολλών ειδικοτήτων. Το Ιατρείο λειτουργεί με φιλοσοφία διαφορετική από αυτή ενός μεγάλου διαγνωστικού. Στόχος είναι η ανάπτυξη προσωπικής σχέσης και εμπιστοσύνης ασθενούς – Ιατρού. Η ιατρός κανονίζει η ίδια τα ραντεβού της, απαντά η ίδια στα τηλέφωνα έτσι ώστε να αξιολογήσει αν κάποιο περιστατικό είναι επείγον και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και σε αυτή την περίπτωση πάντα εξυπηρετεί, δίνοντας προτεραιότητα στο επείγον, όση αναμονή και αν έχουν τα ραντεβού σε βάθος χρόνου.

Βαλεντίνη Κωνσταντινιδου

Λέκτορας και Ερευνήτρια Διατροφογενετικής

Η μέθοδος DNANUTRICOACH® και τα προγράμματα εφαρμοσμένης Διατροφογενετικής σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τη Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου. Το κέντρο μας αποτελεί επίσημο εκπρόσωπο του DNANUTRICOACH® και η υπεύθυνη του κέντρου μας κα Εμ.Φωτεινού έχει εκπαιδευτεί αναλόγως στην ερμηνεία των διατροφογενετικών αποτελεσμάτων.

 

Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου

Λέκτορας και Ερευνήτρια Διατροφογενετικής,

Διδάκτωρ Βιοιατρικής, Παν. Pompeu Fabra, Βαρκελώνη

Πιστοποιημένη Coach,

Ιδρύτρια DNANUTRICOACH®, Βαρκελώνη, Ισπανία

Γεώργιος Τσιριγγάκης

Φυσικοθεραπευτής

Είναι απόφοιτος του τμήματος φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Αθηνών. Ασκεί το επάγγελμα του φυσικοθεραπευτή από το 2003, είτε απασχολούμενος σε ιδιωτικά κέντρα φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης είτε σαν ιδιώτης.

Η μεταπτυχιακή του εκπαίδευση ξεκίνησε στην κατεύθυνση της Nευροαποκατάστασης (MSc in Neurorehabilitation, Brunel University of London, UK) και συνεχίστηκε στον τομέα της Κλινικής Εμβιομηχανικής Ανάλυσης Κίνησης Βάδισης (MSc in Clinical Gait Analysis, Leuven University, Belgium). Μέσω της τελευταίας μεταπτυχιακής κατεύθυνσης απασχολήθηκε και εκπαιδεύτηκε περαιτέρω σε πανεπιστημιακά ιδρύματα του Βελγίου και της Γερμανίας στον τομέα της τρισδιάστατης ανάλυσης κίνησης (3D Gait Analysis) και της κινηματικής αποκατάστασης. Συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα αξιολόγησης και παθολογίας στα κλινικά εργαστηριακά κέντρα εμβιομηχανικής του Λεβέν και της Χαιδελβέργης .

Από το 2009 και μετά αποτελεί πιστοποιημένο μέλος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Ανάλυσης Κίνησης για Παιδιά και Ενηλίκους (ESMAC), όπου και παρακολουθεί τακτικά τις διεργασίες του και τα διεθνή συνέδρια του.

Στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών αυτών σπουδών ανέπτυξε το ενδιαφέρον του για την εμβιομηχανική, το manual therapy και την εφαρμογή τους στον τομέα της φυσικοθεραπείας. Πιο συγκεκριμένα, εξειδικεύτηκε στην μέθοδο Maitland Concept (manual therapy), σύμφωνα με την οποία η εφαρμογή τεχνικών και χειρισμών χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων πόνου, όπως και προβλημάτων κινητικότητας και λειτουργικού προσδόκιμου. Με την χρήση των παραπάνω δύναται η χειραγώγηση προβλημάτων του μυοσκελετικού συστήματος (αρθρώσεων, μυών, νευρικού ιστού κλπ). Ο κ. Τσιριγγάκης αποτελεί μέλος της IMTA (International Maitland Teacher Association).

Λόγω της συνεχούς ενασχόλησης του με την αξιολόγηση και εμβιομηχανική ανάλυση των κάτω άκρων, ο κ Τσιριγγάκης αποτελεί μέλος του διεθνούς επιστημονικού οργανισμού Foot Science, κύριο αντικείμενο του οποίου είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων του άκρου πόδα μέσω ορθωτικής παρέμβασης (πέλματα). Από το 2015 είναι πλέον και πιστοποιημένος καθηγητής στον τομέα της λειτουργικής αξιολόγησης κάτω άκρων και ορθωτικής υποστήριξης, μέσω της συμμετοχής του σαν εκπαιδευτικό μέλος σε σεμινάρια εκμάθησης επαγγελματιών υγείας.

Κύριο κλινικό του ενδιαφέρον αποτελεί η εφαρμογή της εμβιομηχανικής ανάλυσης κίνησης σε συνεργασία με manual therapy και τον κινητικό έλεγχο στη θεραπεία των μυοσκελετικών παθήσεων με απώτερο στόχο την επίτευξη καλύτερου και ουσιαστικότερου προσδόκιμου θεραπείας.

Κλινικά, διευθύνει και εργάζεται στο ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης ‘’ΙΔΙΟΚΙΝΗΣΗ’’ στην Αθήνα.

Χαράλαμπος Φωτεινός

Παθολόγος

Ο Φωτεινός Χαράλαμπος MUDr. είναι παθολόγος και διατηρεί ιατρείο στην Αθήνα.Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου του Καρόλου της Πράγας.

Εργάστηκε ως Foundation Year 1 Doctor στο Prince Charles Hospital της Ουαλίας, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο τμήμα ιατρικής και στο τμήμα χειρουργικής.

Ο ιατρός εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία στο Academic Teaching Hospital του Duisburg της Γερμανίας για 3 έτη καθώς και στη Γ΄ Παθολογική Κλινική στο Κοργιαλένειο-Μπενάκιο Ν.Ε.Ε.Σ της Αθήνας.

Συνεργάζεται ως Locum Doctor  με πολλά Νοσοκομεία της Γερμανίας ιδιαίτερα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Το 2017 ήταν Επιστημονικός Συνεργάτης στο κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης ‘ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ’ (Όμιλος ΙΑΣΩ).

Από τον 10/2017 συνεργάζεται ως Επιμελητής Ιατρός με την Παθολογική-Λοιμωξιολογική Κλινική του ΙΑΣΩ GENERAL

Ο ιατρός είναι πιστοποιημένος από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.