Υλικά:
6 μελιτζάνες
6 κρεμμύδια μεσαία κόκκινα
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 πιπεριά Φλωρίνης
3 σκελίδες σκόρδο
1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη
1 κ.σ πελτέ
1 κ.γ μέλι
μισό ματσάκι μαϊντανός
1 τριμμένο καρότο
200γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
4 κ.σ ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Οδηγίες:
Κόβω τις μελιτζάνες στην μέση, χαρακώνω διαγώνια, τις αλατίζω και μετά από πέντε λεπτά σκουπίζω την επιφάνειά τους.
Ψεκάζω με λάδι & ψήνω στον αέρα για 30 λεπτά.
Σε ένα αντικολλητικό βάζω 4κ.σ ελαιόλαδο κι σωτάρω το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρο, την πιπεριά και το καρότο.Έπειτα, προσθέτω το μέλι & αφού καραμελώσουν τα λαχανικά προσθέτω τον πελτέ, τον χυμό ντομάτας και το αλατοπίπερο.
Αφού ψηθούν οι μελιτζάνες, βάζω την σάλτσα πάνω στις μελιτζάνες, προσθέτω φέτα ή ανθότυρο και τον μαϊντανό και ψήνω για άλλα 30 λεπτά.