Αν αυτό το πιάτο δεν είναι καμβάς ζωγραφικής τότε ποιο είναι; Και όσο όμορφο είναι στην όψη τόσο πιο νόστιμο είναι στη γεύση!
Υλικά για 6 μερίδες:
Για το γεμιστό κοτόπουλο:
12 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλο το άνω μέρος
2/3 από ένα βαζάκι πέστο βασιλικού (εγώ είχα πέστο βασιλικού με φυστίκι Αιγίνης)
12 λιαστές ντομάτες
πιπέρι φρέσκο
Για τον πουρέ κολοκύθας:
3 κούπες καθαρισμένη κολοκύθα σε κυβάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Για τα ψητά λαχανικά:
3 χρωματιστές πιπεριές
1 κρεμμύδι
1 φλ. ντοματίνια
2 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο με στέβια
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Ανοίγουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και γεμίζουμε το καθένα με ένα κουταλάκι του γλυκού πέστο και μια λιαστή ντομάτα.
Βήμα 2: Κλείνουμε τα φιλέτα και βάζουμε και τα αλείφουμε και στην εξωτερική επιφάνεια με πέστο. Δε χρειάζεται ούτε λάδι ούτε αλάτι!
Βήμα 3: Ψήνουμε τα φιλέτα σε πυρέξ αρχικά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά και μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά στον αέρα στους 180 βαθμούς.
Βήμα 4: Όσο γίνεται το κοτόπουλο, βράζουμε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει πολύ.
Βήμα 5: Σουρώνουμε την κολοκύθα, προσθέτουμε το λάδι και το αλατοπίπερο και μπλεντάρουμε.
Βήμα 6: Κόβουμε τα λαχανικά, τα βάζουμε σε καυτό αντικολλητικό σκεύος να ψηθούν για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με την κρέμα βαλσάμικου.
Βήμα 7: Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα ψητά λαχανικά και τον πουρέ κολοκύθας με λίγο ρόδι και απολαμβάνουμε!
Είναι απλά θεϊκό!
Καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξουν και καλή απόλαυση.
Δώστε λίγο χρόνο στα πιάτα σας και θα σας ανταμείψει η γεύση!