Μια ελαφριά, χειμωνιάτικη σαλάτα γεμάτη φρεσκάδα και χρώμα με μια υπέροχη sauce από γιαούρτι. Τρώγεται και ως κυρίως πιάτο τις περιόδους που προσέχουμε τις θερμίδες μας.
– 1 μπρόκολο χωρισμένο σε μπουκετάκια
– 2 καρότα τριμμένα
– 1 σέλερι ψιλοκομμένο
– ½ πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
– ½ πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
– 1 κουταλιά σούπας σταφίδες ξανθές
– 1 κουταλιά σούπας ηλιόσπορο
– 1 κουταλιά σούπας ελιές μαύρες
– 1 πρέζα αλάτι
– 2 κουταλιές σούπας στραγγιστό γιαούρτι 2%
– 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
– 1 μοσχολέμονο (τον χυμό του)
– 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
– ½ κουταλιά γλυκού μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Πλένουμε καλά το μπρόκολο και κόβουμε τα μπουκέτα του από το κοτσάνι.
- Tα βάζουμε σε σουρωτήρι μέσα σε κατσαρόλα πάνω από νερό που βράζει για να γίνουν στον ατμό.
- Kαθαρίζουμε τα καρότα και τα περνάμε από τον χοντρό τρίφτη. Kόβουμε τις πιπεριές σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε το σέλερι.
- Aφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές κι ανακατεύουμε τις σταφίδες με τους ηλιόσπορους σε μπολ.
- Aναμειγνύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, προσθέτουμε το μοσχολέμονο, το ελαιόλαδο και το μπούκοβο, και χτυπάμε μέχρι να δέσει η sauce.
- Bάζουμε σε μπολ τα μπουκέτα μπρόκολου και ρίχνουμε από πάνω τα τριμμένα καρότα, τις πιπεριές, το σέλερι και τις ελιές. Aνακατεύουμε απαλά, πασπαλίζουμε με τις σταφίδες και τον ηλιόσπορο.
- Περιχύνουμε με τη sauce, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Καλή Όρεξη !