Λατρεύεις κι εσύ το καρότο όσο εμείς;
Αν ναι, σου έχουμε συνταγή για τα πιο λαχταριστά, μαλακά μπισκότα καρότου.
Είναι αφράτα !
Είναι νόστιμα !
Χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη & χωρίς βούτυρο !
Υλικά για 27 μεγάλα μπισκότα:
2,5 φλ καρότο τριμμένο
1,5 φλ φαριναπ ολικής άλεσης
2 φλ αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη )
3 αυγά
1 φλ μήλο τριμμένο στο τρίφτη
1 φλ φυστικοβουτυρο
3 κ.σ. λάδι καρύδας
1 φλ μέλι
1 φλ γάλα φυτικό ή ζωικό
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
1 πρέζα γαρύφαλλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Τρίβουμε το καρότο και το μήλο με το λεπτό μέρος του τρίφτη σε ένα μπόλ
Βήμα 2: Τοποθετούμε στο μπόλ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας
Βήμα 3: Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με ένα scoop παγωτού ή ένα μεγάλο κουτάλι φτιάχνουμε 9 μπισκότα ανά ταψί με μεγάλο κενό ανάμεσα τους καθώς φουσκώνουν αρκετά.
Ψήνουμε κάθε ταψί μόνο του αέρα μεσαία σχάρα στους 170 βαθμούς για 12 λεπτά.
Για περισσότερες συνταγές με βασικό συστατικό το καρότο μπορείς να δεις: Κέικ καρότου