Ταλαιπωρείστε από πονόλαιμο και προτιμάτε κάτι βιολογικό και χωρίς ζάχαρη, πέραν τις κλασικές καραμέλες του εμπορίου;
Τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τη συνταγή μας για καταπραϋντικές καραμέλες με φυσικά και αντιοξειδωτικά υλικά όπως: μέλι, τζίντζερ και λεμόνι.
Μερίδες: 40 καραμέλες περίπου
- 170 γρ. φρέσκο τζίντζερ, σπασμένο με κάποιο βαρύ αντικείμενο, ώστε να βγουν οι χυμοί του
- Περίπου 2 κ.σ. νερό
- 2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού
- 190 γρ. μέλι
Εκτέλεση:
- Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με το τζίντζερ, φέρνετε σε βρασμό και αμέσως το βγάζετε από τη φωτιά. Αφήστε το τζίντζερ μέσα να βγάλει όλο του το άρωμα μέχρι να κρυώσει το νερό και σουρώστε.
- Βάλτε το ζωμό τζίντζερ, το χυμό λεμονιού και το μέλι σε ένα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο και σιγοβράστε μέχρι το μίγμα να φτάσει στους 150οC δηλαδή στο στάδιο της σκληρής καραμέλας. Αυτό θα πάρει περίπου 25-30 λεπτά και θα πρέπει να το παρακολουθείτε από κοντά, γιατί το μέλι καίγεται εύκολα.
- Μόλις το μίγμα σας είναι έτοιμο, ρίξτε το προσεκτικά μέσα σε καλούπια σιλικόνης ή με ένα κουταλάκι αφήστε μια μικρή ποσότητα σε μια λαδόκολλα.
- Περιμένετε μέχρι να κρυώσει εντελώς η καραμέλα πριν ξεφορμάρετε. Φυλάξτε τις σε βάζα μέσα στο ψυγείο.