ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
- 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
- 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
- ½ φλυτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κύβο ζωμό κότας
- 1 φλ. γάλα άπαχο
- Αλάτι, πιπέρι, σκόρδο ή μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε τα μανιτάρια με το σέλινο, τα κρεμμυδάκια και το ζωμό κότας σε μια μικρή κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.
- Τα βράζουμε και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Αφήνουμε τα λαχανικά μας να κρυώσουν λίγο και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
- Προσθέτουμε το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.
- Κρατήστε ένα μέρος από τα μανιτάρια χωρίς να τα αλέσετε.
- Ζεσταίνουμε ξανά τη σούπα και σερβίρουμε με γαρνιτούρα από το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών μας.