Για 4 πιτάκια θα χρειαστείτε:
ΥΛΙΚΑ:
Για το ζυμάρι:
350 γρ αλεύρι ντινκελ
4 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό 2%
1/2 φακελάκι μαγιά
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
1/2 κλ αλάτι
*Νερό όσο πάρει το ζύμωμα.
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Βάζω σε 1/2 φλ χλιαρό νερό,την μαγιά να ενεργοποιηθεί για 2-3 λεπτά και μετά ενώνω όλα τα υλικά της ζύμης.
Ζυμώνω καλά το ζυμάρι μου(αν κολλάει στα χέρια πολύ πλένω τα χέρια μου,τα βρέχω με ελαιόλαδο και συνεχίζω)το αφήνω να ξεκουραστεί σκεπασμένο με μια πετσέτα για 30 λεπτά.
Χωρίζω το ζυμάρι μου σε 4 κομμάτια.
Ανοίγω με την βοήθεια ενός μικρού πλάστη ή με τα δάχτυλα σε μια καθαρή επιφάνεια και δημιουργώ μια στρογγυλή επιφάνεια.
Στο κέντρο έβαλα :
1 κ.σ ξύγαλο Κρήτης (αν δεν βρεις βάλε κατίκι ή τσαλαφούτι)
1 κ.σ γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
Και έφερα τις άκρες της ζύμης προς το κέντρο ώστε νασκεπάσω το τυρί και να δημιουργήσω μια κλειστή γεμιστή πίτα κ πατάω να ενωθεί καλά το ζυμάρι μου.
Με ένα πινελάκι λαδώνω και τις 2 επιφάνειες σε κάθε πιτάκι.
Σε πολύ καλό αντικολλητικό τηγάνι βάζω με ένα πινελάκι λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά ψήνω για 4 λεπτά την κάθε πλευρά να ροδίσει.
Μπορείτε να ρίξετε απο πάνω και λίγο μέλι!
Καλή απόλαυση.