Συνταγές

Banana Choco Cake

Αυτό το κέικ είναι παραγγελία από μια μαμά για το παιδί της που τρώει μόνο κέικ για πρωινό και θέλαμε μια συνταγή με λιγότερη ζάχαρη. Είμαι σίγουρη πως θα το λατρέψουν τα παιδιά κάθε ηλικίας!

 

Υλικά:
4 μπανάνες ώριμες
1 φλ. γάλα
1 φλ. ελαιόλαδο ή άλλο λάδι φυτικό (εγώ βάζω μισό λάδι καρύδας και μισό ελαιόλαδο)
4 αυγά
1 φλ. ζάχαρη καρύδας
500 γρ. αλεύρι επιλογής σας που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν
2 βανίλιες
1 φλ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη τριμμένη στον τρίφτη

 

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Χτυπάμε τις μπανάνες στο multi μαζί με το γάλα. Αλλιώς με ένα πιρουνάκι πατάμε τις μπανάνες και αναδεύουμε με το γάλα.
Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Βήμα 2: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη καρύδας και το λάδι με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Βήμα 3: Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, αναδεύουμε και μετά προσθέτουμε το μείγμα μπανάνας-γάλακτος. (Αν έχουμε μίξερ το κάνουμε με αυτό αλλά βγαίνει πολύ καλό και με το χέρι).

Βήμα 4: Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, βανίλια και μπέικιν).

Βήμα 5: Ανακατεύουμε τα μείγματα των υγρών και των στερεών και τα ομογενοποιούμε με το σύρμα. Στο τέλος προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα.

Βήμα 6: Με λίγο χαρτι κουζίνας λαδώνουμε τη φόρμα κέικ και αλευρώνουνε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά. Ανάλογα με τον φούρνο ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει από 5 έως 10 λεπτά. Βάζουμε ενα μαχαιράκι στην καρδιά του κέικ να δούμε αν βγαίνει στεγνό και μετά βγάζουμε από το φούρνο!

Αυτή η συνταγή είναι αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους που αγαπούν τα κέικ και οι μαμάδες τους θέλουν μια συνταγή χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη και χωρίς μαργαρίνη!