Χειμωνιάζει και το σενάριο σπίτι-καναπές-ταινία-ποπκoρν ολοένα και πρωταγωνιστεί περισσότερο!
Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν τα ποπκoρν κάπως βαρετά ή μονότονα και καταφεύγετε σε πιο παχυντικές λιχουδίτσες! Εδώ θα δεις συνταγή πεντανόστιμη για τα ποπκoρν που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα άλλο “παράνομο” σνακ!
Συστατικά :
3 ½ κ.σ βιολογικό καλαμπόκι για ποπκορν
Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο σε Σπρέι
1 κ.γ σκόνη σκόρδου
1 κ.γ φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο
1 κ.γ διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
Οδηγίες παρασκευής :
Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία
Προσθέστε το βιολογικό καλαμπόκι για ποπ κορν και χαμηλώστε την ένταση της εστίας στο πιο χαμηλό. Βάλτε κατευθείαν το καπάκι! Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε ελαιόλαδο.
Ταρακουνήστε την κατσαρόλα κάθε 2-3 λεπτά έτσι ώστε να μην υπάρξουν καμένα ποπ κορν. (Το καλαμπόκι πρέπει να αρχίσει να σκάει μετά από 1 λεπτό περίπου). Το ποπ κορν σας είναι έτοιμο όταν υπάρξουν παύσεις 3 δευτερολέπτων μεταξύ των «ποπ»!
Αφαιρέστε την κατσαρόλα απ’ την εστία και βγάλτε το καπάκι. Μεταφέρετε το ποπ κορν σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ. Στη συνέχεια, ψεκάστε το ελαφρά με το σπρέι ελαιόλαδου. Προσθέστε την σκόνη σκόρδου, το φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο, την διατροφική μαγιά και ανακατέψτε.