Aν δεν ξέρεις τι να επιλέξεις σε ένα ασιάτικο εστιατόριο,εμείς σου δίνουμε την απάντηση!
Στην Ιαπωνία το ramen είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια νόστιμη σούπα με νουντλς,κρέας & αυγό.Ένα πλήρες ,λαχταριστό,comfort γεύμα μέσα σε ένα μπολ: πλούσιος ζωμός που μαγειρεύεται για ώρες,σταρένια νουντλς,καρυκεύματα,μίσο,σόγια,φιλέτο κρέατος και μελάτα αυγά.Αυτό είναι το ramen!
Ας δούμε τι ακριβώς περιέχει το ramen!Τέσσερα βασικά πράγματα:
Πρώτον,είναι ο ζωμός(στην Ιαπωνία,για τον ζωμό του ramen χρησιμοποιείται η αγγλική λέξη ”soup”)από κόκαλα κρέατος που μαγειρεύονατι σε τεράστιες κατσαρόλες επί ώρες για να δώσουν όλη τους την ουσία.
Δεύτερον,είναι το ταρέ,ένα είδος συμπυκνωμένης ”σάλτσας”από παραδοσιακά γιαπωνέζικα αρτύματα όπως η σάλτσα σόγιας & το μίσο.
Τρίτον,είναι τα σταρένια νουντλς.
Και τέλος,είναι τα συνοδευτικά κρέας,σιγομαγειρεμένα μελάτα αυγά,συχνά μαριναρισμένα με σάλτσα σόγιας,ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια & λάχανο κινέζικο και άλλα λαχανικά της αρεσκείας σου όπως καρότο,μανιτάρια κ’φύτρες.
Το ramen είναι μια επιλογή που ακολουθεί την μέθοδο του πιάτου καθώς έχει 1φλ.άμυλο,1φλ.πρωτεΐνη & 2 φλ.λαχανικά.Άρα είναι μια πλήρης επιλογή.
Εμείς το ανακαλύψαμε πρόσφατα κ΄σου παρουσιάζω τις δικές μας εκδοχές:ramen με ψητά κεφτεδάκια & κινέζικο λάχανο ή με φιλέτο κοτόπουλο ,καλαμπόκι κ’καρότο!