Έρχεται Σαββατοκύριακο και θες ωραίο σπιτικό γλυκάκι με ελάχιστα υλικά;
Τα μπανανορολάκια είναι μια εύκολη και πεντανόστιμη λύσηπου θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά για το ζυμάρι:
- 1,5 κούπα αλεύρι dinkel ή Ζέας ή γ.ο.χ
- 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μηλόξυδο
- 1 πρέζα αλάτι
- Χλιαρό νερό (όσο χρειάζεται μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη που θα ξεκολλάει από τα χέρια)
Υλικά για τη γέμιση:
- 2 μπανάνες
- 1 κ.γλ γεμάτο πραλίνα μπανάνα χωρίς ζάχαρη/ανά ρολάκι
Εκτέλεση:
- Κάνω τη ζύμη μου και την αφήνω να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά
- Ανοίγω μικρά φύλλα και τα γεμίζω στην άκρη με μπανάνα και πραλίνα
- Τυλίγω και φτιάχνω στριφτάρια, λαδώνω με ένα πινελάκι την πάνω επιφάνεια
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν