Για όποιον λέει πως τα μπαρμπούνια είναι μόνο για τηγανητά δεν έχει φάει μπαρμπούνια σωτέ.
Και σου έχω μια τέλεια πρόταση να τα συνοδεύσεις με αλμύρα!
Αγαπημένο καλοκαιρινό χόρτο και όπως όλα τα χόρτα περιέχουν μικρές συγκεντρώσεις βιταμινών C και Ε και οι αλμύρες που φυτρώνουν κοντά στη θάλασσα είναι πλούσιες σε ιώδιο και μεταλλικά στοιχεία.
Είναι ορεκτικό, διουρητικό και σπουδαίο αντιπαρασιτικό του εντερικού σωλήνα.
Λειτουργεί ως αποτοξινωτικό, καθαρίζει τα νεφρά, κάνει καλό στο αίμα και βοηθά στην επιδερμίδα.
Είναι ορεκτικό, διουρητικό και σπουδαίο αντιπαρασιτικό του εντερικού σωλήνα.
Λειτουργεί ως αποτοξινωτικό, καθαρίζει τα νεφρά, κάνει καλό στο αίμα και βοηθά στην επιδερμίδα.
Προετοιμασία:
• Κόβετε πρώτα το κάτω μέρος του φυτού καθαρίζοντάς το από τμήματα που πιθανόν να μην τρώγονται.
• Αφαιρείτε τυχόν μαραμένα ή κιτρινισμένα στελέχη.
• Βυθίζετε την αλμύρα σε λεκάνη με καθαρό νερό και λίγο ξίδι. Μην προσθέσετε αλάτι, είναι εκ φύσεως αλμυρούτσικη. Απλά να την πλύνετε με προσοχή και σωστά.
• Την βράζετε σε νεράκι για 4-5 λεπτά και τοποθετείτε κατευθείαν σε μπασίνα με παγωμένο νερό (προσθέτετε και παγάκια), για να διακόψετε τον βρασμό.
• Τη στραγγίζετε και την καταναλώνετε όπως επιθυμείτε.
Για τα μπαρμπούνια σωτέ θέλει καλό ψάρι και ένα καλό χέρι να φιλετάρει. Ψήνουμε σε καλό αντικολλητικό τηγάνι μόνο με αλατοπίπερο και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.