Υλικά :
- 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 12 baby αγκινάρες (περίπου 500 γρ ), καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 1 φλιτζάνι λεπτές φέτες σέλερι
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
- Τριμμένη παρμεζάνα σε χοντρά κομμάτια
Εκτέλεση :
Ανακατέψτε το λάδι και το χυμό λεμονιού σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Δουλεύουμε με 1 αγκινάρα κάθε φορά. Κόβουμε τα εξωτερικά φύλλα μέχρι να παραμείνουν μόνο τα πράσινα και χλωμά. Κόβουμε 1-2 δάχτυλα από την κορυφή της αγκινάρας, κόβουμε τα σκούρα πράσινα μέρη γύρω από το στέλεχος και την καρδιά, κόβουμε το κομμάτι αγκινάρας κατά μήκος και όσο πιο λεπτό μπορούμε. Ρίχνουμε τα κομμάτια της αγκινάρας στο μπολ με το λάδι και το λεμόνι.
Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες αγκινάρες, ανακατεύουμε το σέλινο με τα υπόλοιπα συστατικά, αλατοπιπερώνουμε (εάν χρειάζεται κ άλλο) και τελειώνουμε το γαρνίρισμα με την παρμεζάνα.