Υλικά:
- 4 μικρά φιλέτα γλώσσας
- 2 κ.σ. Λάδι
- 1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
- 1 πρέζα πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γλ μουστάρδα
- 1/2 κ.γλ αλάτι
- 1 κ.σ. Τσίπουρο ή 3κ.σ. Λευκό κρασί
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένη
- 20 γρ. κουκουνάρι
- 3 κλωνάρια μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 1 πρέζα σαφράν διαλυμένο σε 1/2 φλ ζεστό νερό
- 200 γρ σπαγγέτι με σπανάκι
- λίγη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, με τη πιπεριά, το πιπέρι & το αλάτι, το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε το ψάρι και ψήνουμε από 2 λεπτά στη κάθε πλευρά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μουστάρδα, το κουκουνάρι και το τσίπουρο και αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το νερό με το σαφράν και τον μαϊντανό και 1 κούπα νερό (ή αν έχουμε ζωμό ψαριών) αφού έρθει σε βρασμό το νερό προσθέτουμε τα μακαρόνια και αναδεύουμε.
- Προσθέτουμε ζεστό νεράκι ή ζωμό μέχρι να είναι τα μακαρόνια μας αλτέντε.
- Σερβίρουμε με λίγη φρέσκια παρμεζάνα.