Ένα φαγητό πολύ νόστιμο και θρεπτικό που θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από τα κλασικά λαδερά ή χειμωνιάτικα συνοδευτικά από βραστά λαχανικά!
Ορίστε η δική μου εκδοχή, πολύ γρήγορη και πολύ εύκολη:
ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό μανιτάρια άσπρα/καφέ
3 μαρούλια
6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
χυμός από 2 λεμόνια
1-2 κ.σ αλεσμένη βρόμη(αντί κορν φλάουρ)
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
ζωμό λαχανικών(κατά προτίμηση φρέσκο)
Προαιρετικά σπανάκι,σέσκουλα,μάραθος
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Βήμα 1: Πλένουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε φέτες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Βήμα 2: Πλένουμε και κόβουμε τα μαρούλια σε μεγάλα κομμάτια.
Βήμα 3: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια.
Βήμα 4: Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν.
Βήμα 5: Όταν βράσουν τα μανιτάρια, προσθέτουμε τα μαρούλια και τον άνηθο και τα αφήνουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά, να βράσουν όλα μαζί.
Βήμα 6: Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ ή τη βρώμη με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό μας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.