Υλικά(για 2 ποτήρια)
1,5 φλ.καρπούζι (χωρίς κουκούτσια, κομμένο σε κύβους)
1 φλ.ανθρακούχο νερό(παγωμένο)
Χυμός από 1 λαιμ(περίπου 2 κ.σ)
6-8 φύλλα φρέσκου δυόσμου
ροζ αλάτι Ιμαλαΐων(για το χείλος του ποτηριού)
Πάγος(κυβάκια ή θριμματισμένος)
2 φέτες λαιμ για διακόσμηση
Για το στόλισμα του ποτηριού:
Βρέξε ελαφρά το χείλος του ποτηριού με λίγο λαιμ.
Βούτηξέ το σε ρόζ αλάτι ώστε να κολλήσει γύρω γύρω.
Εκτέλεση:
Βάλε στο κάθε ποτήρι τα κυβάκια του καρπουζιού και τα φύλλα δυόσμου.
Με ένα μικρό γουδί ή ένα ξύλινο εργαλείο, πάτησέ τα ελαφρά για να βγάλουν τους χυμούς τους και τα αρώματά τους.
Πρόσθεσε πάγο μέχρι τη μέση.
Ρίξε τον χυμό λαιμ.
Συμπλήρωσε με παγωμένο ανθρακούχο νερό.
Ανακάτεψε ελαφρά και στόλισε με ένα κλωναράκι δυόσμου και μια φέτα λαιμ στο χείλος του ποτηριού.
Tip:
Αν θέλεις πιο ‘γλυκιά’ γεύση, μπορείς να προσθέσεις 1 κ.γ μέλι ή σιρόπι αγαύης πριν ανακατέψεις.







































