Light Γεύματα,  Μεσογειακά,  Όσπρια,  Συνταγές

Christmas lima beans

Νομίζω είναι τα πιο ελαφριά σε γεύση φασόλια που έχω δοκιμάσει! Και ενώ ξεκίνησα να πειραματίζομαι για γλυκιά παρασκευή, είπα δεν φτιάχνεις και λίγα στο φούρνο; Ε να μην τα πολυλογώ βγήκαν φανταστικά!

 

 


Υλικά:
300 γρ. φασόλια Christmas Lima από Γεώργια Γη – Georgia gi
2 καρότα
1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
2-3 κ.σ. μαϊντανό και κόλιανδρο
2 κ.σ. σχινόπρασο
2 κ.σ. σέλερυ
3 μεγάλες ντομάτες φρέσκιες ώριμες
2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
μπαχαρικά: πιπέρι, αλάτι, κύμινο, σκόρδο σκόνη & 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
1/2 φλ. ελαιόλαδο

 

 

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Μουλιάζουμε αποβραδίς τα όσπρια για 12 ώρες και μετά τα βράζουμε για μια ώρα και τα σουρώνουμε. Εδώ φαίνεται κι η ποιότητα του οσπρίου σε μια ώρα βρασμού είναι λουκούμι!

Βήμα 2: Το μυστικό στη συνταγή αυτή είναι η σάλτσα που αποτελείται από όλα τα λαχανικά ομογενοποιημένα οπότε βγάζουμε το multi
και τα πολτοποιούμε!


Βήμα 3: Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα τα λαχανικά, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά! Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα και τη ζάχαρη και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας για περίπου 20 λεπτά.


Βήμα 4: Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα μας βάζουμε μέσα τα φασόλια, αναδεύουμε και βάζουμε στον φούρνο για 40 λεπτά στους 170-180 βαθμούς.

Εαν θέλετε στο σερβίρισμα βάλτε λίγο ξύσμα λεμονιού & φρέσκο πιπέρι!

Δοκιμάστε νέες γεύσεις και νέα όσπρια!