Επειδή όσοι με ακολουθείτε χρόνια ξέρετε πως το αβοκάντο κι εγώ έχουμε μια σχέση πάθους θα μοιραστώ μαζί σας ένα μικρό κόλπο να διατηρηθεί το αβοκάντο σας 2-3 μέρες αφού το κόψετε!
Tip 1: Αρχικά να πω ότι το κόβω εγκάρσια ώστε να αφήνω όσο λιγότερη επιφάνεια εκτεθειμένη στον αέρα μπορώ.
Tip 2: Δεν αφαιρώ το κουκούτσι καθώς προστατεύει αρκετά μεγάλη επιφάνεια.
Tip 3: Την επιφάνεια που έχω αφήσει κομμένη την περνάω με λίγο λεμόνι! Η βιταμίνη C από το λεμόνι προστατεύει το αβοκάντο από οξείδωση και μαυρίζει πιο αργά η επιφάνεια.
Tip 4: Στη συνέχεια καλύπτω με αεροστεγές κάλυμμα το αβοκάντο (αν δεν έχετε αυτό το ειδικό λαστιχένιο αξεσουάρ βάλτε μεμβράνη!).
Tip 5: Έτσι όπως είναι το βάζω με μισό κομμένο κρεμμύδι σε ένα αεροστεγές τάπερ και το κλείνω καλά. Το κρεμμύδι δουλεύει ως συντηρητικό δίπλα στο αβοκάντο και το σωστό τάπερ κρατάει το οξυγόνο μακριά!
Έξτρα tip: Αν τα avocado που πήρες είναι άγουρα και σκληρά, άστα εκτός ψυγείου για να επιταχύνεις την ωρίμανση. Αν θέλεις να ωριμάσουν πολύ γρήγορα, βάλτα σε μια χάρτινη σακούλα παρέα με 2-3 εσπερειδοηδή και την επόμενη ημέρα θα είναι έτοιμα.