Έχουμε υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια μια αγαπημένη ξενόφερτη συνήθεια αυτή του Brunch! Με αφορμή λοιπόν τη νέα μόδα πήγαμε στον Βοτανικό στο Εις το Παυσίλυπον και συναντήσαμε τον Private chef Νικόλα Παπαθανασίου και μας ετοίμασε ειδικά για εμάς ένα Brunch νόστιμο και Light.
“Το Brunch είναι συνδυασμός του πρωινού και του μεσημεριανού που τρώγεται συνήθως αργά το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα. Η λέξη brunch είναι πορτμαντό (γλωσσικό μείγμα λέξεων) των λέξεων breakfast και lunch. Το Brunch κατάγεται από την Αγάλια και χρονολογείται περί τα τέλη του 19ου (1895) αιώνα και έγινε δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες την δεκαετία του 1930. ” Μας είπε ο Νικόλας όσο μας ξεναγούσε στη κουζίνα του!
Έβαλα και εγώ την ποδιά μου και φτιάξαμε μαζί ένα Βagel με σολομό κάτι παραπάνω από νόστιμο!
1 Bagel ολικής άλεσης με βρώμη και λιναρόσπορο
Πουρές αβοκάντο (αβοκάντο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κρεμμύδι κόκκινο ξερό, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι)
καπνιστός σολομός
μους τυριού (κρεμώδες τυρί χαμηλών λιπαρών, αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ξύσμα λεμόνι, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο)
πράσινη σαλάτα
ντοματίνια
κρέμα βαλσάμικο
Ο Νικόλας όσο μαγείρευε μου εξηγούσε πόση σημασία έχουν οι πρώτες ύλες. Να είναι φρέσκα τα υλικά σου και διαλεγμένα με αγάπη για να βγει ένα τόσο απλό πιάτο τόσο νόστιμο!
Εγώ θα σας πω πως εκτός από τα υλικά σίγουρα σημασία έχει η αγάπη για αυτό που φτιάχνεις γιατί αυτό τον πουρέ αβοκάντο και αυτή τη μους τυριού μόνο αν τη δοκιμάσεις θα καταλάβεις πως φτιάχτηκε με μεράκι!
Με τον Νικόλα περάσαμε τέλεια και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για να μου φτιάξει τα Pancake του που όπως μου υποσχέθηκε θα τους αφαιρέσει όλες τις κακές θερμίδες τους!
Μείνετε συντονισμένοι!