Αυτό είναι το πιο αντιοξειδωτικό ρόφημα που υπάρχει! Έχει πολλά ονόματα αλλά το αγαπημένο μου είναι το «Golden latte»! Θα το βρεις και ως turmeric milk, golden milk, turmeric latte κ.α.! Αλλά εκτός από το χρυσό του χρώμα έχει κλεισμένο σε ένα ποτήρι ό,τι πιο πολύτιμο μας βγάζει η φύση, σαν να λέμε ο χρυσός της γης στο φλιτζάνι μας!
Έχω δοκιμάσει αρκετές συνταγές και παραλλαγές αλλά αυτή είναι η αγαπημένη μου!
Υλικά για δυο φλιτζάνια:
1 μεγάλο ποτήρι γάλα (είτε φυτικό είτε ζωικό ό,τι προτιμάτε)
1 κ.σ. φρέσκο κουρκουμα σε φετάκια
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ σε φετάκια
1 κ.γ. μέλι/αγαύη
2 στικάκια κανέλα Κευλάνης
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα κανέλα για το σερβίρισμα!
Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε το γάλα αργά, αναδεύοντας συνέχεια για να μην μας καεί το γάλα. Όταν πάρει χρυσό χρώμα σουρώνουμε και σερβίρουμε σε δυο φλιτζάνια! Βάζουμε μέσα, τα στικ κανέλας και από πάνω κανέλα.
Αν έχουμε μηχανή espresso που φτιάχνει αφρόγαλα μπορούμε να κάνουμε τη διαδικασία αυτή απευθείας στο ατμό και να ζεστάνουμε και να διογκώσουμε εκεί το γάλα! (εγώ έτσι το έφτιαξα)
Αυτό το ρόφημα είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει, έχει αντιβακτηριακή, αντιική, αντιφλεγμονώδη, αντιπυρετική και αντιοξειδωτική δράση! Και όλα αυτά χάρη στα υλικά του και κυρίως στις δραστικές ιδιότητες της κουρκουμίνης και της τζιντζερόλης! Στην αγιουβερδική ιατρική χρησιμοποιείται πάνω από 4000 χρόνια για το κρυολόγημα, για τον πονόλαιμο, για να καταπραΰνει το έντερο και το στομάχι, για τη βελτίωση του ύπνου, της υγείας του δέρματος και για πολλά ακόμα!
Όπως καταλαβαίνετε είναι δικαιωματικός ο τίτλος του golden latte !
Υ.Γ. Αν θέλετε να ενισχύσετε τη γεύση του μπορείτε να προσθέσετε λίγη κανέλα, κουρκουμά και τζίντζερ σε σκόνη στο βράσιμο.
Εγώ πίνω το ρόφημα μέσα από στικ κανέλας για έξτρα γεύση, το χρησιμοποιώ σαν καλαμάκι!
Αν σας αρέσει το κάρδαμο και ο αστεροειδής γλυκάνισος να το προσθέσετε, ταιριάζει πολύ!
Ενσωματώστε το στη ρουτίνα των ροφημάτων σας ειδικά τον χειμώνα για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας με κάτι τρομερά γευστικό!