Αγαπημένο χειμωνιάτικο φαγητό!
Γιουβαρλάκια (για 6 μερίδες)
Υλικά:
700 γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι μεσαίο
1/2 φλ μαϊντανό
1 καρότο
1/4 φλ ελαιόλαδο
1 αυγό
1κγ αλάτι
1/2 κγ πιπέρι
1/4 φλ ρύζι γλασέ
Για τη σούπα
1 κούπα λάχανο πολύ λεπτοκομμένο
1 τριμμένο καρότο
1/2 κρεμμύδι
1/4 φλ ρύζι γλασέ
1-2 κ.σ. Μαϊντανός ή άνηθος
Αλατοπίπερο
2-2,5 λίτρα νερό
Για το αυγολέμονο
Χυμό από 2 λεμόνια
2 αυγά
1,5 κ.σ. κορν φλάουρ
Οδηγίες:
Προετοιμασία σούπας:
Βάζω να βράσει το νερό με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το λάχανο και το καρότο με αλατοπίπερο
Στο μεταξύ:
Βάζω στο μούλτι το κρεμμύδι, το καρότο, τον μαϊντανό & το ελαιόλαδο και χτυπάω καλά.
Βάζω το μείγμα από το μουλτι μαζί με τον κιμά, το ρύζι & το αυγό και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά.
Αφού έχει βράσει καλά το νερό της σούπας μου βάζω σταδιακά ένα ένα τα γιουβαρλακια μου στο νερό που βράζει με τη βοήθεια ενός κουταλιού για να μη σπάσουν.
Αφήνω να βράσουν 25-30 λεπτά και ετοιμάζω το αυγολέμονο.
Αποσύρω από τη κατσαρόλα από τη φωτιά να πέσει ο βρασμός.
Σε μπολ διαλύουμε το χυμό λεμόνι με το κορν φλάουρ.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα, ίσα που να σχηματίζονται απαλές κορυφές.
Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ανακατεύουμε τα δυο μείγματα.
Αραιώνουμε με ζεστό ζωμό (1 ½ φλ.) του φαγητού. Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα ανακινώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια για να αναμειχθεί σωστά.
Αν ακολουθείς Διατροφή χαμηλών υδατανθράκων ή κετογονική μπορείς να παραλείψεις εντελώς το ρύζι.