Είναι κλασικό γλυκάκι και ο άντρας μου το λατρεύει! Σήμερα το πειράξαμε ώστε να γίνει σε πιο light εκδοχή του! Αν και γενικά είναι ελαφρύ γλυκό από μόνο του, θα σας δώσουμε δυο τρία tips να γίνει ακόμα πιο ελαφρύ!
Υλικά:
Ζελέ με στέβια
Κρέμα αραβοσίτου για διαβητικούς (τη βγάζει η γνωστή εταιρία)
Γάλα χαμηλών λιπαρών
Κομπόστα ροδάκινο με 30% λιγότερη ζάχαρη για διαβητικούς (σε φυσικό χυμό)
Μπισκότα βουτύρου ολικής ή χαμηλά σε ζάχαρη
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Βουτάμε τα μπισκότα σε γάλα ή στο χυμό της κομπόστας (εμείς τα βάλαμε στο χυμό κομπόστας) και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι.
Βήμα 2: Φτιάχνουμε την κρέμα με γάλα χαμηλών λιπαρών σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τη στρώνουμε πάνω στα μπισκότα.
Βήμα 3: Τοποθετούμε την κομπόστα από πάνω σε λεπτές φέτες και βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο να παγώσει.
Βήμα 4: Παράλληλα φτιάχνουμε το ζελέ χωρίς ζάχαρη. Αφού έρθει σε χλιαρή θερμοκρασία και έχει παγώσει και η κρέμα περιχύνουμε το ζελέ πάνω στη κρέμα (περίπου με 3 ώρες διαφορά στρώνουμε το ζελέ από τη κρέμα για να μην αναμιχθούν οι στρώσεις).
Πρόκειται για για ένα γλυκό εύκολο, γρήγορο και για όσους είμαστε κάποιας ηλικίας μας θυμίζει σίγουρα τα παιδικά μας χρόνια! Με τις 2-3 αλλαγές στα υλικά γίνεται και πολύ πολύ ελαφρύ!